Полицията в чикагското предградие Дес Плейнс все още няма никакви следи по случая с изчезналия български свещеник отец Грую Цонков от църквата “Св. София”. Той е в неизвестност от петък на обед. Денят за отец Грую започнал обичайно. Камерите в храма показват, че той е бил там до около 11:10 ч. На записите се вижда как върши обичайните си дейности, влиза в олтара. След това отецът закарва племеника си на летище O’Hare където следите му се губят. Според мобилният оператор телефонът на отец Грую е изключен в 11:40 ч., научи BG VOICE. Семейството му е проверило всички местни болници където няма следа от свещеника.Няма данни и за катастрофа с неговата кола. В понеделник се очаква повече информация от GPS  чипа в автомобила. Отец Грую е диабетик и с високо кръвно налягане, което го поставя в допълнителна опасност.

Той е висок около 172 и тежи около 90 килограма.

Цонков е с бяла коса и е бил бил с черно яке, тъмна блуза, панталони тип „каки“ и черни обувки. Управлявал е бял Mercedes GLS произведен 2017 г., като регистрационният му номер е L848086.

Умоляват се всички, които имат информация да се обадят на 911 или в полицейското управление на Дес Плейнс –  (847) 391-5400.