Открийте ни и в

Крими

Митничари откриха над 1 млн. недекларирана валута на “Капитан Андреево” (СНИМКИ)

След три направени проверки на МП Капитан Андреево

публикувано

на

Митничари откриха над 1 млн. недекларирана валута на "Капитан Андреево"

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 313 835 лева при три направени проверки на два автобуса и един товарен автомобил, излизащи от страната. Това съобщиха от Агенция “Митници”.

При единия случай

автобус с румънска регистрация пристига на МП Капитан Андреево на 25.09.2022 г.

Превозното средство е управлявано от румънски гражданин. В него пътували 19 пътници и двама шофьори от Румъния през България за Турция.

13 убити след стрелба в училище в Русия: Сред тях има и деца (СНИМКИ)

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген. При последвалия физически контрол митническите служители намират пет полиетиленови плика, укрити във фабрична кухина под последния ред седалки. В два от пликовете са открити еврови банкноти, а в три плика – британски лири.

Общото количество на недекларираните пари е 201 000 евро и 70 000 британски лири с обща левова равностойност 548 344 лева.

Дни преди това,

на 22.09.2022 г., при проверка на друг автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния за Турция са открити недекларирани 120 000 евро с левова равностойност 234 699. Банкнотите са били укрити в пакет, поставен на пода в зоната между шофьорската седалка и прозореца на водача.

Енцо Ферари: Жени се за проститутка, води паралелен живот и прави едни от най-добрите коли

Третият случай на открита недекларирана валута е от 23.09.2022 г.

Товарен автомобил, пътуващ от Белгия през България за Турция е селектиран за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина, под акумулаторите и до резервоара са открити пачки с еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 271 390 евро с левова равностойност 530 792 лева.

Внучката на Сталин - татуирана пънкарка от САЩ, която мрази Русия

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково-териториално отделение – Свиленград. Водачите на трите превозни средства – един румънски и двама турски граждани, са привлечени като обвиняеми. 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено