Открийте ни и в

България

Митрофанова: Шпионските скандали се отразиха негативно на възприятието ни за България

“Ревизията на отношенията между България и Русия може да започне тогава, когато България е политически стабилна”, каза още тя

публикувано

на

Сн: Архив

“Всички шпионски скандали се отразиха негативно на възприятието за България. Надяваме се, че тази страница е затворена. Агресивно с нищо обосновано изгонване на 9 руски дипломати в продължение на година и половина, повлия отрицателно на възприятието за България. Нищо не ни беше казано, нито обяснено. Така не се случва между страни, които се смятат за приятели. Това свали нивото на взаимодействие между нас”. Това каза посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова пред Нова телевизия.

“Ревизията на отношенията между България и Русия може да започне тогава, когато България е политически стабилна”,каза още тя.И добавя: “Много харесвам България. Мисля, че в Европа няма друга такава страна, с която Русия да има толкова тесни духовни и исторически връзки”.

По думите й основната причина е увеличаване на цената на газа е заради значителното увеличаване на търсенето на електрическа енергия. То е свързано с това, че много страни възобновиха икономическия растеж. Увеличеното търсене на електроенергия, засили и търсенето на гориво. “Хранилищата в Европа не бяха достатъчно запълнени. За съжаление, енергията от вятъра не даде достатъчно количество енергия,защото лятото беше прекалено топло”, каза тя.

Косово изгони руски дипломати заради националната сигурност

“Пристигнах в България по време на политическа криза.За съжаление тази криза не позволява отношенията да се възстановят в пълен обем. През 2018 и 2019г. те се развиваха динамично,сега заради кризата и служебното правителство,отношенията ни стигат до там да се разрешават само спешни въпроси. Много искам България да е политически стабилна, за да започнем ревизия на нашите отношения. Живеем в много хаотично време. Политици живеят в едно измерение,интелигенцията в друго,а народът в трето”, казва още тя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА