Открийте ни и в

Български истории

Млада жена от Норвегия търси баща си в България

публикувано

на

Мария Тереза

Млада жена от Норвегия търси баща си в България. 27-годишната Мария Тереза не го познава и никога не го е виждала. Знае само, че през 1991 г. майка й е била на почивка в България и тук се е запознала с баща й, но след ваканцията никога повече не го е виждала. Сега младата жена го търси с призив в социалните мрежи.

„Здравейте, казвам се Мария Тереза. На 27 години съм, от Норвегия. Търся баща си”. С този призив Мария се обръща към всички в социалната мрежа, разказвайки за себе си.

„Искам да открия баща си, защото откакто бях малка, всички имаха бащи, а аз не. През целия ми живот съм имала чувството, че съм половин човек”.

През май 1991 г. Лизабет, майката на Мария, идва на почивка с приятели в Златни пясъци, разказва историята NOVA. Отсядат в хотел „Ерма”. Една вечер отиват в бар „Червеният рог”.

„Тя се запознала с мъж, който се представил като Ник, с кафява коса, сини очи, носел е шапка и дънково яке. Казал е на майка ми, че има среща с приятели и после ще се върне при нея”, разказва Мария Тереза.

Мъжът на име Ник не владеел добре английски, представил се за италианец, който работи в Златни пясъци.

На следващия ден се разбрали да се видят пред хотел „Родина”, но

той така и не се появил

Шест седмици по-късно Лизабет разбира, че е бременна с Мария Тереза.

„Опитвам се да намеря баща си. Той не знае, че аз съществувам. Не знам нищо за него, тогава е бил на около 26-27 години, сега трябва да е на около 53”, разказва Мария Тереза.

Тя разбира историята на своите родители, когато е едва на 10.

„Направих си няколко ДНК тестове, според които съм наполовина българка”, разказва момичето.

Този юли Мария идва в България, за да се върне на мястото, където някога са се срещнали майка й и баща й.

Майката на Мария Тереза пази снимки от вечерта, в която е срещнала Ник. Потребител в социалната мрежа разпознава един от хората на тях, но мъжът е починал отдавна. Мария се надява, ако баща й гледа този репортаж, да се свърже с нея.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено