Открийте ни и в

СВЯТ

Модернизацията на гръцките изтребители F-16 тръгва

В същото време има и ясен план за по-старите F-16 Block 30

публикувано

на

Модернизацията на гръцките F-16 е в ход

Въпрос само на няколко дни е Генералният щаб на гръцките военновъздушни сили (ВВС) да изпрати писмо с искане до САЩ за модернизация на 38 самолета F-16 Block 50, съобщават гръцки медии. Писмото ще приключи още един нерешен въпрос в усилията за модернизация на гръцките ВВС и превръщането им в едни от най-значимите в региона.

Модернизацията на 38-те самолета F-16 ще се извърши във военновъздушната база Неа Анхиалос, докато в същото време модернизацията на F-16 Viper продължава в гръцката аерокосмическа индустрия (EAB). Два F-16 Viper вече са готови и времето за тяхната доставка през следващите месеци се обсъжда между гръцките ВВС и тези на САЩ, за да започне обучението на пилотите им в Гърция.

Пред очите на децата си: Жена почина по време на полет

Началникът на Генералния щаб Темистоклес Буролиас има пред себе си открит многогодишен хоризонт, в рамките на който гръцките ВВС ще придобият още по-силни оперативни способности.

В същото време има и ясен план за по-старите F-16 Block 30. Те няма да бъдат прехвърлени никъде извън Гърция, нито пък има план да бъдат подарени, но те ще останат оперативно активни, тъй като ежедневно носят огромно натоварване в Егейско море, съобщи “Катимерини”.

Пътнически самолет на Wizz Air прелетя на метри от главите на туристи в Гърция (ВИДЕО)

Вместо това се обмислят начини за поддържането им в състояние на висока готовност, докато някои от тях ще бъдат превърнати в учебни самолети за нови изтребители като въведение в бъдещия флот от по-нови F-16 Viper, Block 52+ Advanced и модернизирани типове Block 50.

Междувременно се съобщава, че ръководството на ВВС е доволно по отношение на съществената част от летателната подготовка на новите пилоти. Освен това сътрудничеството с израелската компания Elbit в 120-то авиокрило за обучение в Каламата е довело до рязко увеличаване на наличността на учебни самолети Т-6.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено