Открийте ни и в

САЩ

Момиченце с “маската на Батман” се подложи на присаждане на кожа

Историята на малката американка Луна Фенер започна преди 2 години

публикувано

на

В началото на октомври малката Луна Фенер от САЩ претърпя поредна операция за отстраняване на невус, а сега – и процедура по присаждане на кожа. Хирург направи поредната операция на Луна Фенер на 25 октомври.

В профила си в Instagram майката на малката американка – Карол Сантос – каза, че сега лекарите ще чакат кожата да се възстанови напълно след интервенцията, след което ще може да се започне лечение на келоидите (белези по кожата).

„Ще останем тук, в Краснодар, през цялото време на лечението, тоест до 20 декември, а след това ще отидем в Бразилия, за да видим роднини, както и да посетим пластични хирурзи, за да обсъдим бъдещи козметични операции“, пише Карол, майката на момиченцето.

Историята на малката американка Луна Фенер започна преди 2 години. Момичето е диагностицирано с вроден меланоцитен невус. Заради местоположението на образуванието тя получава прякора „момичето с маската на Батман“.

На майката бяха предложени сложни и болезнени операции за премахване на огромното рождено петно. Краснодарският хирург Павел Попов, след като научил за детето, също предложил помощта си за премахване на рожденото петно и се зае да помогне с помощта на метода на лазерна фотодинамична терапия.

Хирургът е направил кожни присадки на мястото на отстранените части на невуса. Според майката на момичето операцията е отнела 1 час и 40 минути. Сега главата на детето е изцяло в медицинска превръзка.

Припомняме, че Луна Фенер и майка й отлетяха за Краснодар за следващия етап на лечение в началото на октомври. Преди това те чакаха нова руска виза почти шест месеца.

Сега в областния център има друга американка с голям невус на лицето – Деми Нгуен. В социалните мрежи Карол Сантос често публикува съвместни снимки на двете момичета и казва, че те много се подкрепят.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА