Открийте ни и в

СВЯТ

Москва приветства усилията за нормализиране на отношенията между Турция и Армения

На 14 януари се състоя първа среща на специалните представители за диалога на Турция и Армения Сердар Кълъч и Рубен Рубинян в Москва

публикувано

на

Сн: БТА

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва приветства усилията за нормализиране на отношенията между Турция и Армения.

Уреждането на разногласията между Анкара и Ереван ще допринесе за просперитета на района, изтъкна Лавров на съвместна пресконференция вчера в Москва с арменския си колега Арарат Мирзоян.

Той похвали също формата 3+3 – Иран, Русия и Турция плюс Армения, Азербайджан и Грузия, като посочи, че той открива нови възможности за диалог и сътрудничество в района.

Министрите на отбраната на Турция, Великобритания и Италия обсъдиха войната в Украйна

На 14 януари се състоя първа среща на специалните представители за диалога на Турция и Армения Сердар Кълъч и Рубен Рубинян в Москва. На втора среща на 24 февруари във Виена двамата представители се договориха да продължат преговорите без предварителни условия с цел постигане на пълно нормализиране на отношенията.

Въпреки общата граница Армения и Турция нямат дипломатически отношения. През 2009 г. в Цюрих външните министри на двете страни подписаха протоколи за установяване на дипломатически отношения и за принципите на отношенията си, но тези документи не бяха ратифицирани от никоя от страните.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено