Открийте ни и в

Канада

Мощно торнадо удари Саскачеван (ВИДЕО)

Метеоролозите обясниха, че са възможни още торнада, градушки, интензивни валежи и гръмотевични бури

публикувано

на

Сн.: Скрийншот

Мощно торнадо удари канадската провинция Саскачеван. 

Във вторник следобед около 17:40 часа местно време властите предупредиха за предупреждение от торнадо. 

Предупреждението дойде, след като вятърът достигна скорост от 20 км/час. 

Метеоролозите обясниха, че са възможни още торнада, градушки, интензивни валежи и гръмотевични бури.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Канада

Бивш служител на космическата агенция на Канада обвинен заради сътрудничество с китайска фирма

Агенцията първо е започнала вътрешно разследване и ограничила достъпа да информация, преди да предаде случая на полицията

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Канадската полиция повдигна обвинения на бившия член на Canada Space Agency (CSA) заради работа от името но китайска аерокосмическа компания. 61-годишният инженер Уанпин Жен в предаване на доверие от обществен служител.

Обвинението е резултат от разследване на Кралската канадска конна полиция, съобщиха от CSA. Според разкритите от полицията факти Жен е използвал своя статус на инженер в агенцията, за да договаря споразумения за разполагане на съоръжение на сателитна станция в Исландия. Разследването твърди, че е действал от името на китайска аерокосмическа компания.

„Канадската космическа агенция е част от критичната инфраструктура на страната и представлява стратегически интерес, който трябва да бъде защитен“ – се казва в изявление на полицията.

В Канада е произведена първата в света ваксина срещу COVID-19 на растителна основа

Обвинението твърди, че престъплението е извършено между 1 юли 2018 г. и 30 май 2019 година.

Според CSA той е освободен от работа там през 2019 г. заради опасения около неговите части дейности извън трудовите му задължения. Агенцията първо е започнала вътрешно разследване и ограничила достъпа да информация, преди да предаде случая на полицията.

Жен е бил арестуван във вторник и освободен при задължение да се яви пред съда на 15 декември.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Канада препоръча младите мъже да не се ваксинират с Moderna

Докладваните случаи на рядкото усложнение миокардит сред момчета и млади мъже достигат 15.9 на 100 000 за Modernа и едва 2.6 на 100 000 за Pfizer.

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

След като милиони млади канадски мъже са били инжектирани с милиони дози Moderna, сега се препоръчва на тези между 12-29 вече да не го правят, съобщи Blacklock’s Reporter.

Националният консултативен комитет по имунизация цитира рядка, но тревожна честота на сърдечно възпаление. В актуализирана препоръка, данни от други страни сочат по-висока честота на миокардит или възпаление на сърцето при ваксинация с Moderna в сравнение с ваксините на Pfizer-BioNtech.

„Това, което сме виждали предимно по отношение на честотата на миокардит при бустерните дози, е доказателство от Израел“, каза д-р Матю Тунис, изпълнителен секретар на Консултативния комитет.

Данните показват, че 4 001 958 канадци вече са получили доза от Moderna. Агенцията за обществено здраве заяви, че знае за 1376 случая на миокардит, обикновено включващи мъже на възраст до 27 години.

„За лица на възраст от 12 до 29 години, получаващи първична серия ваксина срещу Covid-19, използването на Pfizer-BioNtech е за предпочитане пред Moderna, за да започне или продължи“, пише Консултативният комитет.

За млади мъже, ваксинирани с Pfizer се препоръчва и поставяне на дозите с интервал от осем седмици.

„По-дългият интервал между дозите е свързан с по-висока ефективност на ваксината и потенциално намалява риска от миокардит“, пише консултативният панел, добавяйки: „Рискът от повторна поява на миокардит след получаване на допълнителни дози от която и да е от разрешените ваксини срещу COVID-19 е неизвестен по това време. Много малко случаи на повторна ваксинация при тези лица са описани в публикуваните проучвания.“

FDA предупреди за редки случаи на сърдечно възпаление след ваксините на Pfizer и Moderna

Данните показват, че честотата на сърдечно възпаление при млади мъже и момчета, които са получили първоначални инжекции на Moderna, е 3 на 100 000 дози в сравнение с 1,9 на 100 000 за Pfizer-BioNtech.

„Съобщените нива на миокардит сред мъже на възраст от 18 до 29 години след втората доза ваксина са 15,9 на 100 000 за ваксината Moderna и 2,6 на 100 000 за Pfizer“, се казва в актуализираните препоръки.

Младите мъже и момчета, които са потърсили лечение за сърдечни проблеми, обикновено се възстановяват, каза комисията.

Докладът цитира данни от САЩ, според които повечето пациенти, 91%, се възстановяват след три месеца.

Агенцията за обществено здравеопазване заяви, че сред 30,2 милиона канадци, които са направили различни видове ваксини срещу COVID-19, е съобщено за  27 747 „нежелани събития“. Общо 6443 са оценени като сериозни.

Смъртните случаи са 243 по официална оценка. „Въпреки че тези смъртни случаи са настъпили след ваксинация с ваксина срещу COVID-19, те не са непременно свързани с ваксината“, се казва в изявление на Агенцията за обществено здраве.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Канада също обяви бойкот на Олимпиадата

САЩ, Обединеното кралство и Австралия вече обявиха същото решение

публикувано

на

Виж цялата статия

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви дипломатически бойкот на предстоящите Зимни олимпийски игри през 2022г. в Пекин.

На игрите няма да присъстват официални дипломатически лица. Канадските спортисти все още имат право да се състезават.

САЩ, Обединеното кралство и Австралия вече обявиха, че няма да изпращат официални делегации на игрите – колективен знак към Китай, че нарушаването на човешките права не остава незабелязано.

Пред репортери Трюдо каза, че правителството е „изключително загрижено“ от „повторни нарушения на правата на човека, извършени от китайското правителство“.

Той каза, че Канада ще изрази недоволството си от нарушенията на правата на човека. Трюдо добави, че Канада ще покаже недоволството си от комунистическия режим, като не изпрати официални лица.

Попитан дали очаква ответна реакция от Пекин, Трюдо заяви, че режимът „не трябва да се изненадва“ от тези действия.

„От месеци се координирахме и обсъждахме въпроса с нашите съюзници“, каза той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА