Открийте ни и в

Войната в Украйна

Наглост: Унгария призова за оставки лидерите на ЕС, подкрепили санкциите срещу Русия

Според Сиярто лидерите на ЕС търсят нови санкции срещу Русия, само за да оправдаят по някакъв начин собствените си грешни и вредни решения

публикувано

на

Будапеща призова за оставки на лидерите на ЕС, подкрепили антируските санкции

Лидерите на ЕС, които подкрепиха санкциите срещу Русия, трябва да подадат оставки, заяви унгарският министърът на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто на конференцията „Кажете “Не” на санкциите!“, която се проведе във връзка с продължаващите общонационални консултации по този въпрос в Унгария.

Правителството убеждава гражданите в необходимостта да изразят негативното си отношение към ограничителните мерки на ЕС срещу Русия, които доведе до покачване на цените и недостиг на енергия в Европа.

Според Сиярто лидерите на ЕС търсят нови санкции срещу Русия, “само за да оправдаят по някакъв начин собствените си грешни и вредни решения”.

ЕП ще гласува резолюция, в която определя Русия за държава - спонсор на тероризма

“В края на краищата, ако признаят, че предишните санкции не са работили досега, “ще трябва да поемат отговорност” за провала на подобни политики”, каза Сиярто, цитиран от информационната агенция MTI, на която пък се позовават местни и чужди медии.

Министърът каза, че при такъв сценарий лидерите, подкрепили санкциите, ще трябва да признаят, че са довели европейската икономика до рецесия и да подадат оставки.

„Това би била нормалната реакция на онези, които навредиха на Европа с налагането на санкции“, заяви Сиярто.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено