Открийте ни и в

Крими в САЩ

Над 10 т нацистко съкровище на стойност стотици милиони евро е открито в Полша

Смята се, че съдържа бижута и ценности от частните колекции на богати германци, живели в района

публикувано

на

Иманяри, които откриха 10 тона нацистко злато в основите на дворец от 18-ти век в Полша, казаха, че са получили разрешение да изровят заровен сандък със съкровище, в който са открили съкровището.

Според статии в “Daily Mail” се смята, че откраднатото съкровище, което е трябвало да бъде използвано за създаването на Четвъртия райх, е било заровено там по заповед на шефа на Хайнрих Химлер.

През май тази година търсачите откриха метален сандък, заровен на три метра под повърхността.

Публикувайки видеоклип в YouTube на 31 юли, Роман Фурманиак от фондация Silesian Bridge каза:

„Развълнувани сме да споделим с вас новината, че е получено разрешението, необходимо за окончателните разкопки. Запазете датата – 1 септември! Голяма дата за голям ден! Случва се, на път е, бихме искали да го ускорим, доколкото можем, но разбираме нетърпението ви и правим всичко възможно с това, което имаме!“

Съкровището включва и така нареченото Вроцлавско злато, което изчезна от полицейското управление в близкия едноименен полски град.

Смята се, че сандъкът съдържа бижута и ценности от частните колекции на богати германци, живели в района.

За да защитят ценното си имущество от настъплението на Червената армия, богатите германци предадоха богатството си. Местоположението е разкрито от секретни документи, дневник на офицер и карта, дадена на търсачите на съкровища от потомци на офицери, които са принадлежали на тайна ложа на повече от 1000 години.

Твърди се, че този дневник, воден от висш офицер, разкрива местоположението на друг дворец в същия регион. Твърди се, че там, на дъното на кладенец, се съхраняват 28 тона богатство, съобщават медиите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено