Открийте ни и в

Общество

Над 130 сайта за залози са спрени от НАП

Следва да преустановят дейността си до 3 дни

публикувано

на

Над 130 сайта за залози са спрени от НАП

НАП е спряла над 130 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта.

Само за месец приходната агенция е преустановила дейността на 49 нерегламентирани онлайн платформи за залози, съобщават от НАП.

По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави, извън Европейския съюз, но не и в България.

Ивет Стайкова: 18-годишната внучка, обвинена за смъртта на актрисата Виолета Донева

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни.

Ако след изтичане на този срок, онлайн платформите са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

Клане зад граница: Галин убил жена си и малката Мария. Забил нож в своите гърди (СНИМКА)

В рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на приходната агенция са публикувани съвети за отговорна игра, както и тест за самооценка на хазартните навици на играчите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено