Открийте ни и в

Общество

Над 40 семейства от Карловско ще зимуват във фургони

Трябва да бъдат изградени нови 8 километра водопровод, като финансирането ще бъде осигурено от доброволни помощи

публикувано

на

Над 40 семейства от Карловско ще зимуват във фургони
БГНЕС

Студеното време изправя жителите на пострадалите от наводненията села в Карлово пред още по-големи изпитания. Увеличава се броят на семействата, които няма къде да живеят през зимата. 46 семейства от пострадалите в Богдан, Каравелово и Слатина искат да бъдат настанени фургони. Окончателният брой на семействата ще стане ясен до 28 септември.

В Каравелово инфраструктурата още не е регулирана, големи багери и тежки машини се опитват да прокарат трасета, за да възстановят улиците. Повечето къщи остават необитаеми. Досега 26 семейства от Богдан, 12 от Слатина и 8 от Каравелово са поискали да бъдат подсигурени с фургони, защото няма къде да прекарат зимните месеци.

Електричеството е напълно възстановено, но остава проблемът с водата. Според специалисти от кризисния щаб в трите наводнени села ще трябва да бъдат изградени нови 8 километра водопровод, като финансирането ще бъде осигурено от доброволни помощи.

Мигрантски натиск: Частично бедствено положение в Бургас, Хасково и Ямбол

До края на септември кметовете на селата трябва да посочат терените и предварителната подготовка за монтиране на жилищните контейнери. Те ще бъдат оборудвани с всичко необходимо – легла, завивки, шкафове и котлони и конвектори за отопление. Настаняването се очаква да стане в периода от 3-ти до 7-ми октомври.

До 30 септември ще стане ясно и колко къщи ще трябва да бъдат съборени.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено