Открийте ни и в

България

Над 500 снегорини почистват републиканските пътища

Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи

публикувано

на

Сн.: БТА

Пътните настилки в районите със снеговалеж се обработват от 528 снегопочистващи машини, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи, където от силния вятър се образуват преспи и навявания.

Поради силни снегонавявания и намалена видимост е ограничено движението на всички моторни превозни средства по третокласните пътища Аксаковска панорама – Кичево, в област Варна; Крушари – Полковник Дяково и Крушари – Оногур, в област Добрич.

Заради снегопочистване, обилен снеговалеж и навявания е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход – „Троянски“, и през Дюлинския проход.

Поради снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите „Печинско“, „Рожен“, „Превала“. Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги.

Времето в България: Снеговалежите продължават и във вторник

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да бъде намерена на интернет страницата на АПИ – www.api.bg и на денонощния телефон 0700 130 20.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА