Открийте ни и в

Вашите пари

Най-актуалните въпроси относно продажба на вашия дом тази зима

Жилищният пазар претърпява промяна през този сезон, и това може да ви постави някои въпроси относно това дали все още има смисъл да продавате имота с

публикувано

на

Най-актуалните въпроси относно продажба на вашия дом тази зима

Не може да се отрече, че жилищният пазар претърпява промяна през този сезон, и това може да ви постави някои въпроси относно това дали все още има смисъл да продавате имота си. Ето три от най-важните от тях, които може да си зададете – и данните, които помагат да им се отговори – така че да можете да вземете уверено решение.

Най-актуалните въпроси относно продажба на вашия дом тази зима

  1. Трябва ли да изчакам да продам?

Въпреки че предлагането на жилища за продажба се е увеличило през последните месеци на 2022 г., запасите все още са ниски като цяло. Това означава, че все още сме в „пазар на продавача“. Графиката по-долу помага да се постави растежът на инвентара в перспектива. Използвайки данни от Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR), това показва колко далеч сме от обръщането към „пазара на купувача“:

Най-актуалните въпроси относно продажба на вашия дом тази зима

Въпреки че купувачите си възвърнаха известна сила, за да могат да преговорят и да изискват при една оферта, тъй като инвентарът нарасна малко, вие все още не сте пропуснали своята възможност за продажба. Къщата ви все още може да се откроява, тъй като инвентарът е доста по- нисък от желания. И това може да се постигне, ако се решите да се пуснете на пазара особено сега, докато други продавачи отлагат до края на ваканционния треска и началото на новата година.

  1. Все още ли има много купувачи?

Ако мислите да продадете имота си, но се колебаете, защото се притеснявате, че търсенето от страна на купувачите е изчезнало пред лицето на по-високите ипотечни лихви, знайте, че това не е така за всички. Въпреки че търсенето намаля тази година, милениалите все още търсят домове. Ето какво се казва в статия във Forbes:

„С около 80 милиона души, милениалите в момента съставляват най-големия дял от купувачите на жилища (43%) в САЩ, според скорошен доклад на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR). Просто поради техния брой и нетърпение да станат собственици на жилища, тази кохорта буквално оформя следващата граница на процеса на закупуване на жилище. Някога известни като „поколението под наем“, милениалите се доказаха като разумни купувачи, които са доста пъргави в стремежа си да притежават недвижими имоти. Всъщност не мисля, че е претенциозно да се каже, че те са ключът към цялостното здраве и стабилност на настоящата жилищна индустрия.“

Въпреки че милениалите са наречени още „поколението на наемателите“, това име може вече да не е подходящо. Те са най-голямото поколение до момента, което е значителна движеща сила за търсенето на купувачите на жилищния пазар днес. Ако се чудите дали все още има купувачи, знайте, че все още има хора, които търсят жилище за покупка днес. И къщата ви може да е точно това, което търсят.


Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

(Продължава в следващия брой)

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено