Открийте ни и в

Български истории

Най-иновативното българско училище в Чикаго -„Искра АБВ“ – откри учебната година

„Няма да превръщаме училището в бизнес, няма да преследваме бройката на учениците на всяка цена, а ще се стремим да ги спечелваме с любовта си“, заяви директорът Виолета Петрова

публикувано

на

Най-иновативното наше училище в Чикаго -„Искра АБВ“ - откри учебната година

За трети път звънна първият училищен звънец в едно от най-новите и иновативни български училища в Чикаго „Искра АБВ“.

В събота малките ученици дадоха старт със стихове и песни.

Моника Йорданов и Мелани Стратиев откриха програмата „Детенце хубаво, пиленце любаво“ по стихове на Иван Вазов, а второкласничката Вероника Вълнев поздрави със стихотворение първокласниците.

Най-иновативното наше училище в Чикаго -„Искра АБВ“ - откри учебната година

Най-иновативното наше училище в Чикаго -„Искра АБВ“ – откри учебната година

„Няма да превръщаме училището в бизнес, няма да преследваме бройката на учениците на всяка цена, а ще се стремим да ги спечелваме с любовта си, с ерудицията си, с личностните си и професионалните си качества, с успехите си“, заяви директорът на училището Виолета Петрова.

Най-иновативното наше училище в Чикаго -„Искра АБВ“ - откри учебната година

Най-иновативното наше училище в Чикаго -„Искра АБВ“ – откри учебната година

Тя обеща, че БУ „Искра АБВ“ ще бъде пример за качествено обучение, училище на духа и възможност за нашето единение като българи.

Генералният консул в Чикаго Светослав Станков откри учебната година и връчи свидетелствата по програмата „Печат за двуезичност“ (Seal of biliteracy) на учениците, издържали успешно този изпит. От всички 17 ученици, явили се на трите сесии, 7 от тях имат отлични оценки.

Само за две години БУ „Искра АБВ“ се превърна в най-бързо развиващото се училище в Илинойс. То е и най-новото, което е включено в програмата на българското Министерство на образованието за подпомагане на българските училища зад граница.

Виолета Петрова се обърна с благодарност към родителите за доверието и подкрепата. Пожела на учениците да вървят с големи крачки по пътя на знанието с българските букви, а на колегите си – здраве и сили и творческа дързост в мисията учител.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено