Открийте ни и в

Здраве

Наплив за пластични операции преди очаквания край на задължителното носене на маски

Въпреки всичко се увеличава броят на отменени записани часове за консултации, защото хората отново се страхуват да излизат

публикувано

на

Сн: pixabay

Все по-търсени стават пластичните хирурзи за планови операции. Те пък от своя страна казват, че пациентите искат корекции на всички части на лицето, които лесно могат да бъдат скрити от защитните маски – нос, устни, но и на такива, които не са покрити от маските.

“Със сигурност се увеличиха запитванията за хирургични и нехирургични корекции на очи, вежди, носове, чела – видимите части”, казва хирургът Парк Чул-у от клиниката за пластична хирургия “УАлн”, в която се оперира Риу.

Шин Санг-хо, който оперира в клиниката за пластична хирургия “Крисмас” в квартал Гангам в Сеул, казва, че много хора са похарчили сумите, отпуснати като извънредни стимули от правителството, в клиники за разкрасяване и у това е увеличило приходите на болниците в третото и четвъртото тримесечие на 2020 г.

Учениците от 1 до 4 клас отново в училище

“Това ми прилича на харчене за отмъщение. Струва ми се, че клиентите дават израз на потиснатите си емоции от коронавируса чрез пластични операции”, казва Шин.

Според правителствени данни 10,6 на сто от отпуснатите близо 13 милиарда долара суми от държавата, са похарчени в болници и аптеки, което е третият най-голям сектор след супермаркетите и ресторантите. Потребителите на “Гангам Уни” са се увеличили с 63 на сто от предишната година и са достигнали 2,6 милиона души през 2020 г. Заради пандемията услугите не са били рекламирани така активно сред чужденци, така че потребителите са основно от страната и региона.

Когато двадесетгодишната студентка от Република Корея Риу Хан-на прави корекция на носа си в средата на декември. Причината е само една – това вероятно е последната й възможност да го направи тихомълком, преди хората да започнат да махат защитните маски от лицата си. Именно защото 2021-ва носи надежда, че масовото ваксиниране и отпадането на заплахата от пандемията ще облекчат мерките.

Младата жена посещава занятия в университета онлайн през 2020 г. и казва, че основни фактори за решението й да направи пластичната операция в този момент са възможността й да си стои предимно у дома и да носи маска на лицето, когато е навън.

Започна ваксинирането с препарата на Oxford/AstraZeneca във Великобритания

“Винаги съм искала да си коригирам носа…реших, че ще е най-добре да о направя, преди хората да спрат да носят маски, когато ваксините станат достъпни през 2021 г.”, казва тя, преди да се подложи на операцията, която й струва малко над четири хиляди долара.

“След операцията има белези и подуване, но тъй като всички носят маски, си мисля, че ще ми е по-лесно”, добавя тя.
Тези аргументи увеличават търсенето на пластични операции в Република Корея, която вече регистрира пик в козметичната хирургия през 2020 г.

Страната е световна столица на пластичната хирургия и във времето преди пандемията. Индустрията е за близо 11 милиарда долара през 2020 г. Ръстът в пластичните операции е около 9 на сто годишно и се очаква да достигне 11,8 милиарда долара тази година, сочат данни на най-голямата онлайн платформа за козметична хирургия в страната “Гангам Уни”.

Опасенията, обаче, от трета вълна има. Въпреки всичко се увеличава броят на отменени записани часове за консултации, защото хората отново се страхуват да излизат.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА