Открийте ни и в

България

НАП спря незаконен внос от плодове и зеленчуци на границата

От началото на 2022 година на фискалните контролни пунктове НАП е извършила над 185 000 проверки на транспортни средства

публикувано

на

НАП спря незаконен внос от плодове и зеленчуци на границата
Сн.: БТА

Инспектори от звеното “Фискален контрол” на НАП предотвратиха нерегламентирано вътреобщностно придобиване на плодове и зеленчуци на граничен пункт “Оряхово”, съобщава приходната агенция. При проверка на превозно средство, фискалните контрольори установили, че в документите, придружаващи стоката, липсва информация за вида и количеството на товара, както и данни за неговия получател.

В хода на контролните действия е установено, че получател на стоката е българско дружество, което е направило опит нелегално да придобие плодовете и зеленчуците на стойност над 10 000 лева. Според данъчните инспектори, намеренията на българския търговец са да продаде стоката, като укрие приходите от продажбите.

От началото на 2022 година на фискалните контролни пунктове НАП е извършила над 185 000 проверки на транспортни средства, превозващи близо 650 000 тона стоки с висок фискален риск. В резултат на извършените контролни действия са наложени обезпечения в размер на 1,5 милиона лева.

Стоката, изоставена в полза на държавата, е на стойност около 33 хиляди лева. Най-голям дял имат проверките на превозвани плодове и зеленчуци, месо и месни продукти, мляко и млечни продукти, яйца и горива.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено