Открийте ни и в

Интересно

НАСА избра две частни компании за разработване на космически костюм за пътуване до Луната

В момента НАСА планира да осъществи кацане на първите астронавти Артемида на Луната до 2025 г.

публикувано

на

Американската космическа агенция НАСА избра две частни компании, които ще работят по разработването на космическия костюм, необходим за пътуването на астронавтите до Луната.

Става дума за компаниите “Axiom Space” и “Collins Aerospace”, които ще разработят космически костюми от следващото поколение за бъдещите астронавти, които ще носят при извършване на космически разходки, както и разходки по повърхността на Луната.

Това е смела нова посока за разработване на космически скафандри, която НАСА реши, тъй като повери важна задача на частния сектор след години на проблеми с разработването на космически скафандри.

Тези нови космически скафандри ще играят ключова роля в програмата на НАСА Artemis, инициатива, ръководена от космическа агенция, насочена към изпращане на хора на повърхността на Луната.

В момента НАСА планира да осъществи кацане на първите астронавти Артемида на Луната до 2025 г., едногодишно закъснение спрямо предишния краен срок, определен от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Когато астронавтите кацнат на Луната, НАСА иска те да имат подходящи скафандри, за да изследват лунния терен.

Мнозина се съмняват, че НАСА може да спази крайния срок до 2025 г., тъй като все още има много работа, която трябва да се свърши, що се отнася до хардуера и космическия кораб, необходими за първото кацане. Един от основните проблеми обаче се оказа именно разработването на скафандъра.

Запознати установиха, че усилията на НАСА в проекта са недостатъчни и че проблемът е в редица технически предизвикателства, които са довели до дълги забавяния. Сега, след 15 години “мъчения”, НАСА остави разработването на космически костюми на търговската индустрия.

Collins Aerospace има история на разработването на космически костюм, тъй като компанията помогна за разработването на костюмите, използвани в момента от НАСА, докато Axiom Space е сравнително нов играч, участващ в създаването на частни космически станции.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА