Открийте ни и в

Български истории

Наш муай тай боец с дебют в Илинойс (СНИМКИ)

публикувано

наМлад, напорист и смел, 21-годишният Георги Кольов от Чикагското предградие Streamwood, ще се изправи в първата си официална среща като аматьор по муай тай в Илинойс. В събота, 11 януари, българинът ще се бие с американца от италиански произход Джак Воланти.

От ляво Джак Воланти, 28, от дясно Георги Кольов, 21

„Противникът е с доста битки и победи. Сериозен е. Това, което ни притеснява е че идва много озлобен, защото последната му среща е загуба“, казва Добрин Добрев, приятел и наставник на Георги Кольов. „Няма да е равностоен този бой“, добавя Добрев.

Освен, че е със седем години по-голям от българина Воланти се състезава и в стил бойно самбо.

 

„Приемаме предизвикателството“, каза за BG VOICE младият Георги Кольов, който се надява да се представи достойно. “Имам информация, че ще дойдат повече от 60 българи. Чувствам се много добре и се надявам да се представя добре, защото всеки си има живот тук в Америка и тези хора са отделили от времето си, за да дойдат да ме гледат“, казва Георги Кольов „По-мотивиран съм от този факт“.

Боят е дебют за Кольов, който тренира муай тай от едва 2 години и половина. „Не вярвах, че ще стана толкова добър, но ударите, които получавах все ме връщаха в залата“, казва Георги. Той сподели пред BG VOICE, че се чувства в добра форма и чака с нетърпение боят в събота. „Правя спаринг с четирима от най-добрите UFC състезатели в САЩ“, казва Георги Кольов, който тренира в Midwest Training Center.

От ляво на дясно: Даниел Джеймс, Георги Кольов, Дейв ЛаТория

Кольов, който е родом от Видин, живее в Америка вече 15 години. Интересът му към бойните изкуства е предшестван от години във фитнес залите, но и успеха на баща му.

„Моят баща е бивш професионален боксьор в България. Той се отказа от кариерата си в родината, за да емигрира тук и да даде по-добро бъдеще на мен и брат ми“, казва Георги Кольов.

„Имаме 10-тина души, българи, за които разбрахме, че идват от клубове в други щати“, казва Добрин Добрев.  Два противника се отказаха да се бият с нашето момче за последните 6 месеца, защото преценят, че е по-силен“, казва Добрин Добрев. Последният се отказал 48 часа преди срещата в събота, затова се наложило и смяна с италианеца.

Георги Кольов и Добрин Добрев (клуб „Анаконда“, Сливен)

„Горди сме, че имаме подкрепата на много хора, които се занимават с бойни изкуства в Америка Все пак Георги ще представя България“, добави Добрин Добрев.

Събитето започва в 6 pm, в събота, 11 януари,  в залата Edward Hospital Athletic and Event Center в Romeoville, където ще има и още 14 боя на състезатели от всички щати в Средния Запад. Организаторите очакват повече от 500 души, а билети ще се продават и на вратата. Цената не билетите е $35 . „Нашата цел е да промотираме срещи, на които състезателите аматьори могат да развият качества и да бъдат по-конкурентни“, заявиха от Prime Muay Thai Promotions, които са организатори на събитието.

 

 Най-четено