На Националното събрание на ГЕРБ, излъчено онлайн бяха освободени зам.-председателите на Изпълнителната комисия Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, а на тяхно място бяха поставени Томислав Дончев и Даниел Митов. На събитието бе присъстваха медии заради пандемията. Водещ бе административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Събранието се проведе в НДК, но там бяха само висшите партийци на ГЕРБ - председателят Бойко Борисов, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на партията Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Томислав Дончев, Костадин Ангелов, Деница Сачева, Кирил Ананиев, Тома Биков. Централите на партията из страна са включени онлайн. 

В Изпълнителната комисия като членове влизат Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов.  Като членове на Контролната комисия на партията се освободиха Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева. На тяхно място влизат Михаела Крумова, Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова, Полина Гълъбова. 

Предлага се Томислав Дончев и Даниел Митов да заместят Фандъкова и Николов

Междувременно при гласуването се видя, че бургаската организация на ГЕРБ не е съгласна с решението, защото нямаше нито един глас "за", за сметка на 12 "против" и 38 "въздържали се". Относно Красимир Вълчев Борисов посочи, че той е изключително сърцат партиен боец."Безукорно честен. Депутат в няколко Народни събрания, председател на комисия. Не мога да кажа нито една лоша дума за него. Той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да може да имаме и обновления", каза Борисов. Относно Пламен Нунев лидерът на ГЕРБ каза – "колега още от полицейските години".Той посочи, че от Русе направихме един прекрасен град, но с някои наши грешки загубихме изборите там. Премиерът в оставка обясни, че Менда Стоянова не присъства на събранието, тъй като е на погребение на свой роднина. Той я похвали за това, че години наред е успявала да прави бюджета на България. 

Увеличава се числеността на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Предлага се увеличаване на числеността на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В комисията да влизат председателя и двамата заместник-председатели, а останалите членове от 8 да станат 12.

ГЕРБ прие дневния си ред, който предвижда промени в Устава на партията

Националното събрание на ГЕРБ прие дневния си ред, който предвижда промени в Устава на партията и освобождаване на заместник-председатели на партията и заместник-председатели на Изпълнителната комисия по право. В понеделник бе съобщено, че предстоят "големи кадрови промени" в партията.