Открийте ни и в

България

Мая Манолова създава партия, управлението сега било подмяна, а не промяна (ВИДЕО)

В началото на годината Манолова заяви, че България има нужда от нов мащабен социален проект

публикувано

на

Инициативен комитет започва създаване на политическа партия “Изправи се България”.

“Дойде и този момент след две години и половина, инициативата да стане партия и да поеме отговорност. След 100 дни протести, битка за София, която спечелихме и ни бе отнета. Сега дойде време гражданската платформа да се превърне партия. Защо сега? Защото гражданската платформа се утвърди и е важно да стане партия и да поеме отговорност. Никога не предадохме това доверие, имаме визия за това как трябва да изглежда България”, заяви Мая Манолова.

Според нея преди една година на 4 април са били редовните парламентарни избори, и тогава е бил “отстранен моделът на Борисов, но възмездието е на трупчета, бедността се задълбочава и неяснотата за бъдещето”.

Манолова: Ще има нов политически ляв проект

Тя подчерта, че това, което се вижда в сегашното управление е, че “промяната е като подмяна”.

“Сега, когато отчаянието на хората започва да разчита промяната като подмяна, дава възможност да се сбъдне най-лошият кошмар – да се търси възмездие от тези, срещу които хората викаха “Мутри, вън!”. Точно сега е моментът за създаване на социална партия, когато е ясно, че социалният стълб на новата власт липсва, когато е ясно, че няма социална партия в управлението. Искаме социална, солидарна, правова, просперираща, благоденстваща, достойна и млада България”, каза Манолова.

Тя подчерта, че в България социалният асансьор отдавна не работи и е заседнал на партерния етаж. Манолова отчете, че за тези две години и половина, откакто е създадена гражданската платформа, “са върнати хиляди възнаграждения на работници от некоректни работодатели, осъдили олигарси, разобличили корупционни схеми”.

В инициативния комитет участват близо 100 души: юристи, икономисти, лекари и медицински сестри, инженери, спортисти, актьори, режисьори, студенти, енергийни експерти, университетски преподаватели, учители.

Самата партия ще бъде създадена на знаковата за левицата дата 1 май.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА