Открийте ни и в

Вашите пари

На пазара на имоти: Всичко подлежи на договорка

Какво е най-важното за пазара на недвижими имоти в момента

публикувано

на

BG VOICE започна поредица за 12-те най-важни неща, които трябва да знаете за пазара на недвижими имоти. Досега разказахме за цената на имота и за това, че той струва толкова, колкото купувачът реши да плати за него. Обяснихме подробно и за това как трябва да изглежда жилището, когато го продаваме, и отговорихме на въпроса дали ремонтираният имот ще се продаде по-скъпо. Днес продължаваме с останалите три важни теми, които характеризират пазара.

 Миризмите

Миризмите от домашните любимци са едно от нещата, на което трябва да обърнем внимание при продажбата на имот. Повечето от нас обожаваме животни. Те са част от нашето семейство, а понякога дори повече. Така сме свикнали с тях, че дори не осъзнаваме как действат те на околните. Миризмите, които отделят, за съжаление не са приятни. Някои от тях са тежки и почти е невъзможно да се отървем от тях, освен ако не предприемем по-голям ремонт. Ако имаме пък килим, който е попил вече достатъчно, то той със сигурност трябва да бъде подновен. Най-вероятно ще е трудно да скриете всички доказателства, че имате животно в дома си, но опитайте да го направите по начин, който да не накара купувачът да се обърне и да си тръгне още на входната врата. Помнете, хората с алергии са много чувствителни и могат да реагират различно на миризми или прашинки, причинени от домашния ви любимец.

Неутралност

Бъдете неутрални във всичко. Както споменах и по-горе, неутралните бои са ключът. Премахнете тъмните или крещящи цветове още преди фотографът да е направил снимките. Ако ще поставяте мебели, нека бъдат с неутрални цветове и много опростени, разбира се.

Не замаскирайте

Не се опитвайте да „замаскирате“ с евтини поправки. Ако не може да си позволите ремонт, не го правете. Ако се опитате да потулите дефектите на дома непрофесионално, то вие само ще си загубите излишно време и средства. Ще изглежда евтино и недодялано. Хората ще си помислят, че най-вероятно сте го направили, за да се опитате да вземете повече. Така или иначе купувачите като цяло пазаруват по принципа на елиминиране, което автоматично ще подреди вашия имот в неизгодна позиция. Ако не можете да си позволите, не го правете, но поставете и съответната цена за това. Ако държите да продадете имота си на същата цена, на която комшията ви е продал неговия, който е бил ремонтиран професионално, най-вероятно това няма как да стане. Хората ще продължават да ви елиминират, а вие ще продължавате да се надявате. Най-оцененото и най не толкова скъпо нещо, което все пак може да направите, е да пребоядисате всички стаи. Това със сигурност ще бъде забелязано.

Договорка

Всичко, свързано с пазара на недвижимото имущество, подлежи на договорка. В това няма спор – всичко може да бъде договорено в зависимост от потребностите на двете страни. Дори обявата да гласи, че имотът се продава без хладилник или пък градинската маса, купувачът може да поиска те да бъдат оставени като условие на продажбата. Това важи също за пердета, мебели, градински уреди (косачка за трева, машина за сняг и др.). Бъдете сигурни, че всичко е документирано, за да няма недоразумения веднъж след като сделката е в пълен ход.

Ще очаквам вашите предложения за тема на броя. Ако има други теми, които ви интересуват и искате да обясня в детайли, моля ви да се свържете с мен директно. Не забравяйте, че най-важна е първата стъпка. Добре информираните клиенти взимат най-добрите решения.

„Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА