Открийте ни и в

Коронавирусът

На 300 евро поскъпнаха в Гърция фалшивите зелени сертификати от България

Преди месец цената и вървеше с окол

публикувано

на

На начина, по който действат предполагаеми български измамници, които пласират на гръцкия пазар сертификати за ваксинация срещу COVID от България, е посветен репортаж на гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Журналистката от телевизията Ния Авдели е разговаряла с предполагаемия “оперативен представител” на престъпната група в Гърция, който потвърждава пред камерата на ЕРТ слуховете, че срещу 300 евро желаещите могат да придобият ваксинационен сертификат от България, без да се ваксинират. Твърди се, че клиентите на схемата идват предимно от Северна Гърция.

Преди около месец документите се търгуваха за около 150-200 евро.

В Гърция плащат за фалшиви ваксинационни сертификати с криптовалута

В репортажа се казва, че България чупи всички отрицателни рекорди по смъртност в Европейския съюз и регистрира четирицифрен брой случаи на COVID 9 дневно, като същевременно все повече стават обвиненията, че семейни лекари издават сертификати, без обаче да поставят съответните дози от ваксините.

Припомня се, че в България ваксинациите се извършват от семейните лекари извън контролирана среда, т.е. насаме с пациента, за разлика от ваксинационните центрове, където това се прави в присъствието на 6-7 души. Това изглежда, че дава възможност за търговия със сертификати без действителна ваксинация, коментира телевизионният канал.

Гръцки лекари давали по 200 евро за фалшиви сертификати за ваксинация от България

Според твърденията на “посредника”, излъчени от ЕРТ, срещу 300 евро и кратко посещение в София всеки може да се снабди с европейски ваксинационен сертификат.

Гръцките власти казват, че внимателно наблюдават ваксинираните гърци с постоянен адрес в Гърция, които представят сертификати от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са предвидени сериозни наказателни и финансови санкции за незаконни действия, свързани с тестването и ваксинирането.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА