Открийте ни и в

Любопитно

Неунищожимо влечуго: Учени му дадоха името на змията на Волдемор

Животното е бавноходко, микроскопично, осемкрако животно

публикувано

на

Неунищожимо влечуго: Учени му дадоха името на змията на Волдемор

Учени са се натъкнали на “неунищожим вид” влечуго и го нарекоха с името на змията на Волдемор.

Влечугото

е открито във Финландия и изследователите са го кръстили на герой от Хари Потър, а именно змията на Лорд Волдемор – Нагини    (Macrobiotus naginae).

Животното е бавноходко, микроскопично, осемкрако животно, смятано за един от най-трудните организми на Земята, способен да издържи на най-суровите среди. Бавноходките “вероятно ще оцелеят и след апокалипсиса”, казва National Geographic, цитирани от Yahoo.com.

Баща удря директорка на детска градина в Свиленград. Жената е със счупен таз

Физическият състав на Macrobiotus naginae представлява дълъг, червеобразен организъм с малки крачета и предизвикващи кошмари нокти. Новият вид може да вирее в пясъчна среда и дори може да бъде изцяло усвоен от охлюв, за да излезе от другата страна и да продължи живота си, сякаш нищо травматично не се е случило.

Неущожимите видове,

наричани още тардигради, са способни да оцеляват в студена среда, като продължават да съществуват при температури около -458 градуса по Фаренхайт (или абсолютната нула за научните умници), и могат да продължат да съществуват дори при пълна липса на вода.

„Роналдо харесваше момчета. Ирина Шейк беше за прикритие“

През 2021 г. група изследователи провериха изстреляха няколко тардигради със скоростта на камшик от 2160 мили в час. Издръжливите същества оцеляха без наранявания, което накара учените да предприемат предстоящ експеримент, който ще покаже как микроскопичните твари издържат на 100 милиона мили в час.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено