Открийте ни и в

Крими в САЩ

Нивото на смъртните случаи от огнестрелни оръжия в САЩ е рекордно високо за последните 40 г.

Екнперти определят последното изследване по темата като най-изчерпателното от години насам

публикувано

на

Нивото на смъртните случаи от огнестрелни оръжия в САЩ през миналата година е рекордно високо за последните близо три десетилетия, сочи доклад, цитиран от АП.

Увеличаването на жертвите сред жените, особено чернокожите, играе трагична и непозната досега роля в за общия брой, в който досега мнозинството бяха мъже. Спрямо 2010 г. броят на афроамериканките, убити или самоубили се с огнестрелно оръжие, се е утроил, каза Дейвид Хемънуей, а спрямо 2015 г. се е удвоил.

Изследването е най-изчерпателният анализ по темата от години насам, каза Пол Хемънуей, директор на Центъра за контрол и изследване на нараняванията към Харварския университет, отбелязва БТА.

Брансън върна парите на Шефкет Чападжиев, не може да го прати в Космоса (ВИДЕО)

През миналия месец от федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха, че през 2021 г. в САЩ има над 47 хиляди смъртни случая от огнестрелно оръжие – най-много за период от поне 40 години назад.

След последните инциденти в различни щати на страната, нагласите за по-сериозни рестрикции срещу употребата и притежанието на оръжия се засилиха. В политическото пространство продължава да съществува остро противопоставяне относно либералните виждания за свободно носене на оръжие и неговата забрана. Това е и една от основните вътрешни теми, която противопоставя демократи и републиканци.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено