Открийте ни и в

Любопитно

Нидерландия ще купи световноизвестния автопортрет на Рембранд

Правителството чака одобрението на парламента, за да закупи картината, наречена “Знаменосец”

публикувано

на

Нидерландското правителство задели 150 милиона евро за закупуването на творбата на Рембранд от 1636 г. Картината вече е в ръцете на семейство Ротшилд.

Правителството обяви, че планира да закупи известния автопортрет на холандския художник Рембранд ван Рейн, чийто подпис е върху важни произведения от 17-ти век.

Правителството, което чака одобрението на парламента, за да закупи картината, наречена Знаменосец, заявява, че това произведение е от голямо значение за историята и културата на Недирландия.

Този шедьовър, датиран от 1636 г., е бил в ръцете на частни колекционери от векове. Картината най-накрая е купена от семейство Ротшилд.

След покупката се планира да бъде изложена в различни страни, преди да бъде поставена в Rijksmuseum в Амстердам.

„Знаменосецът се завръща у дома след пътуване от няколко века“, каза нидерландският министър на културата Ингрид ван Енгелсховен.

Правителството отпусна 150 милиона евро за продажбата. Музеят дава и 10 милиона евро за закупуване на произведението. Асоциацията Рембранд също ще добави 15 милиона евро. В творбата Рембранд изобразява себе си, носещ знамето в 80-годишната война, в която Холандия влезе, за да получи независимост от испанското кралство. В края на войната, през 1648 г., Холандия получава своята независимост.

Произведението беше изложено на събитие в Rijksmuseum през 2019 г.

Картината е в клон на семейство Ротшилд във Франция от 1844 г., а Франция смята творбата за „национално богатство“.

Когато Франция обяви, че Нидерландия има право да закупи произведението, и реши, че то може да бъде продадено при свободни пазарни условия, Нидерландия също реши да предприеме стъпка в това отношение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА