Открийте ни и в

Политика в САЩ

“Никое дете да не ляга гладно”: Байдън с план срещу недохранването в САЩ

Белият дом съобщи, че за постигането на амбициозните цели на президента са отделени 8 млрд. долара от публичния и частния сектор

публикувано

на

Байдън: Руските бомбардировки са варварски

Президентът на САЩ Джо Байдън се опита да насочи вниманието на нацията към продоволствената несигурност и опасностите за здравето, породени от болести, свързани с храненето, като представи план за прекратяване на явлението до 2030 г. Конференцията на президента за глада е първата от 1969 г. насам, когато бившият президент на САЩ Ричард Никсън е бил домакин на подобен форум. В срещата на Байдън участваха стотици политици, земеделски производители, застъпници и бизнес лидери.

“Задачата пред тази конференция е важната работа на сътрудниците, които посрещат тази преломна точка, като подхранват душата на Америка”, каза Байдън, “В Америка никое дете не трябва да си ляга гладно. Никой родител не трябва да умира от болест, която може да бъде предотвратена.”

Президентът призна, че в Америка има “много хранителни пустини”, където хората изпитват изключителни трудности при достъпа до питателни пресни храни, и заяви, че много американци нямат подходящо образование за това какви храни трябва да консумират за своето здраве.

Фалшивите руски референдуми: Повече бюлетини, отколкото живи хора

Конференцията се провежда в момент, когато САЩ са изправени пред перспективата от рецесия, тъй като Федералният резерв се опитва да коригира бързо растящата инфлация, която се отразява особено силно на сметките за хранителни стоки.

Белият дом съобщи, че за постигането на амбициозните цели на президента са отделени 8 млрд. долара от публичния и частния сектор, включително 2,5 млрд. долара, които ще бъдат използвани за инвестиции в стартиращи компании, търсещи решения за глада и продоволствената несигурност.

Обвинена в измамa криптокомпания на бивш български депутат доби дял от американска банка

Около 4 млрд. долара ще бъдат използвани за филантропски начинания за подобряване на достъпа до питателни храни, подпомагане на хората да правят по-здравословен избор и подобряване на физическата активност.

Другите компоненти на плана на Байдън включват увеличаване на програмата за хранително подпомагане (Supplemental Nutrition Assistance Program – SNAP), разширяване на програмите за “медицински съобразено” хранене и разширяване на изследванията за достъпа на възрастните хора до SNAP.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено