Открийте ни и в

Новини

Николай Павлов след разпита: Нямам никакви притеснения, защото сме абсолютно изрядни (ВИДЕО)

Бившият директор на “Булгаргаз” беше разпитван близо пет часа

публикувано

на

Не съм обвинен в нищо – просто трябваше да обясня целия пазар и процесите на прокуратурата. Отговорил съм на всички въпроси и нямам никакви притеснения, защото сме абсолютно изрядни. Това обяви отстраненият от поста директор на „Булгаргаз” Николай Павлов след разпита си в Софийската градска прокуратура. Пред магистратите той се яви в качеството си на свидетел по досъдебно производство и бе разпитван близо 5 часа.

Павлов отново препотвърди думите си, че “Булгаргаз” е оставен от старото ръководство в отлично финансово състояние с платени сметки и предплатен азерски газ. Той отказа да изнесе информация от самия разпит, тъй като е подписал декларация за това. “Имаме едни от най-ниските цени – за това ли трябва да се притеснявам?”, риторично попита Павлов.

Разпитът на Павлов дойде на фона на разразилата се през уикенда газова война между настоящи и бивши управляващи по повод поредната продажба на евтин газ за Румъния в завишени количества, за което президентът заяви, че се изместват едни посредници и се заменят с други.

Припомняме, че Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз”  на 29 януари. Според властта над дружеството тегнат съмнения, че е работило против интересите на страната, бизнеса и обикновените граждани. Отстраненото ръководство определи тези действия като политически мотивирани.

Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков обяви, че ще има обвинения за високите цени на газа. Според него досегашното ръководството носи отговорност за скока на цените от края на миналата година.

За изпълнителен директор на дружеството бе избран Людмил Йоцов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено