Открийте ни и в

България

Никола Минчев обясни, че металните решетки на Народното събрание са по искане на НСО

Председателят на парламента увери, че са спазени процедурите за опазване на сградата на парламента като паметник на културата.

публикувано

на

По искане на НСО са тези заграждения. Така председателят на парламента Никола Минчев коментира сложените метални решетки от вчера на централния вход на парламента.

Минчев заяви, че решетките са сложени, както е било с другата сграда на Народното събрание през 2019 г. “Органите смятат, че това е необходима мярка, за да се обезпечи сигурността на сградата. Това е по желание на охраната във връзка с януарските събития, когато имаше пробив във сигурността”, каза Минчев. Председателят на Народното събрание визира барикадата в парламента през януари.

Той увери, че са спазени процедурите за опазване на сградата на парламента като паметник на културата.

"Възраждане" поиска махане на решетките от официалния вход на НС

Минчев отговори на въпрос дали ще бъдат демонтирани решетките от парадния вход на сградата. “Може да го разгледаме този въпрос на Председателски съвет, но по въпросите на сигурността се доверяваме на експертите”, уточни председателят на парламента.  Стана ясно, че има и други предложения, но не всички могат да бъдат приети по мнение на председателя на парламента, защото трябва да се запази облика и духа на сградата.

Заместник-председателят на парламента и депутат от “Има такъв народ” Ива Митева също коментира темата.

Тя заяви, че не е видяла тези метални решетки, тъй като цял ден досега е била в пленарна зала. Тя поясни, че въпросът не е обсъждан на Председателски съвет. “Би било редно, ако има такова искане, да се обсъди на Председателски съвет преди да се предприемат такива действия”, заяви Митева. Според нея няма начин това да е без санкцията на председателя на парламента.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА