Открийте ни и в

България

Нинова: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията – това виц ли е или открит урок как се краде?

Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалните мрежи. Поводът е подадената ръка от страна на бившият премиер Бойко Борисов към Продължаваме промяната за евентуална следизборна коалиция.

публикувано

на

Корнелия Нинова

“Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията, това виц ли е?” Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалните мрежи. Поводът е подадената ръка от страна на бившият премиер Бойко Борисов към “Продължаваме промяната” за евентуална следизборна коалиция.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ обяви шест приоритета, с които щял да търси подкрепа за управление. Сред тях са приемане на закон за 100% диверсификация от “Газпром” и дългосрочен договор (над 10 г.) за доставки на втечнен газ; таван на цените на горивата от 2.70 лева; подписване на договор със САЩ за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70; 100% диверсификация на доставките на руско ядрено гориво и мощности, включително изграждане на нови ядрени мощности, различни от руски; спиране на “издевателствата” с цената на тока; съдебна реформа.

Нинова определи законите на Борисов като гарантиращи “студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения”. В своя пост тя пише още:

“Днес “чисто новият” Борисов, все едно не е управлявал последните 12 години, предлага няколко закона, за да спре кризата с газа и цените на горивата. Иска сто процента диверсификация на газа и прекъсване отношенията с „Газпром“. Първи въпрос: Откъде ще вземе газ, на колко по-висока цена, по коя тръба и с колко пари ще компенсира индустрията и домакинствата? Не знае и не казва. Всепризнатият ядрен специалист Борисов иска 100% диверсификация на ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй“. Втори въпрос: Какво казва Агенцията по ядрено регулиране? Защото тя се произнесе, че това е невъзможно и опасно сега. Това за Борисов не е важно. И накрая той агитира за нови 8 самолета F-16. Трети въпрос: Защо не почака поне да дойдат онези първите, които купи на чертежи?”, казва вицепремиерът в оставка.

“И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията. Това виц ли е или ще бъде открит урок как се краде?”, попита риторично Нинова.

Припомняме, че в официална позиция от ПП коментираха предложенията на Борисов пред bTV, че “едва след като България има свободна и независима прокуратура с ясно поднесена отговорност от Борисов, в България ще има не шест, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото бъдеще”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено