"Правителството на Борисов не е актуализирало и не е привело в действия националния план за действия при пандемия", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя каза още, че според нея премиер и здравен министър си играели на доброто и лошото ченге. "Ето ви доказателството: Вчера в 16:30 ч. премиерът заяви, че икономиката трябва да продължи да работи и не се налага никакво затваряне. Само половин час по-късно, министърът на здравеопазването обяви, че затваряте", заяви Нинова Борисов убива институциите и държавността, твърди още тя. По мнението й премиерът отказва да даде сигурност на населението.

"Играят си политически игрички на гърба на народа. Как ще бъдат компенсирани родители, които ще останат да си гледат децата?Бюджетът, който управляващите предлагали вече бил несъстоятелен на реалността. Спрете с това безумие", призова от трибуната Корнелия Нинова. Социалистите настояват и за здравен план, който да върви ръка за ръка с икономически и социален такъв, който да помогне на домакинствата и бизнеса.

"Ако продължите да реагирате на кризата както досега, ще оправдаете думите ни, че вие сте една от причините за нея, предупредих от трибуната на Народното събрание", довърши Нинова.