Открийте ни и в

България

Нинова: Искам спешна среща с четирите партии, повече никакво протакване

Нинова събира ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. 

публикувано

на

Хлябът поевтиня с 20%

Нинова поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които БСП преговаря за правителство.

"Кинтекс" увери Корнелия Нинова, че не работи по договори за Украйна и Русия

Решението на Конституционния съд от вчера блокира работата на КЕВР, това означава, че не може да въведем двете тарифи – едната за по-бедни хора и за такива, които си топлят басейните. Това създава и нов проблем около формирането на правителство. Чувам депутатите, че искат 4 седмици за избор на нов председател на КЕВР. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Искам сега среща с ръководствата на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват да правят. Би било неразумно да искат 4 седмици – искам работен график и яснота. Не мога да държа мандата безкрайно. Това не е морално към обществото, заяви Нинова. Тя уточни, че това би означавало БСП да са причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос.

Цените на енергията, ниските доходи, неяснотата около доставките на газ ни поставя в коренно различна ситуация. Искам депутатите да ни дадат яснота. Допълнително напрежение и хаос е ад и не може ние да ставаме заложник на това, каза Корнелия Нинова.

"Продължаваме промяната" след преговорите с ИТН, БСП и ДБ: Започваме работа по управленска програма

Нинова събира ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. 

ИТН след преговорите: Разговорът беше конструктивен

Имам потвърждение, че правим тази среща – повече никакво шикалкавене и протакане. Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова. Тя настоя депутатите да отменят лятната си ваканция през август. 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено