Открийте ни и в

България

Нинова посети индустриална зона „Божурище“, където очаква инвестиция за 100 млн. евро

Очаква се в зоната да бъдат открити над 200 нови работни места.

публикувано

на

Пресзентър

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона “Божурище”, където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите, съобщи пресслужбата на икономическото министерство.

Очаква се в зоната да бъдат открити над 200 нови работни места. Нинова разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

Тя проведе разговори с ръководството на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове, заяви Нинова. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна.

“Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия”. заяви министърът. Особено внимание ще отделим на Северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места, подчерта тя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА