Открийте ни и в

СВЯТ

Нови промени в правилата за влизане от САЩ и Канада в България

Измененията касаят изискванията за влизането на деца от държавите в червена зона

публикувано

на

От 19 януари децата, пристигащи от САЩ и Канада в България, ще трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, за да бъдат допуснати на територията на България. Това трябва да е удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на равностоен или аналогичен документ. Изискването важи за децата от 12 до 18 години.

Новите правила влизат в сила със заповед на здравния министър Асена Сербезова. Те важат за всички страни от “червената зона” за България, сред които са и САЩ и Канада. 

Ако не представят такъв документ, децата ще трябва да се поставят под 10-дневна карантина. Тя може да бъде преустановена, ако лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната.

Досега се изискваше пристигащите от „червена зона“ деца от 12 до 18 г., също като възрастните, при влизането в България да предоставят отрицателен резултат от изследване, едновременно с документ за ваксинация или преболедуване.

За децата до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат, не се изисква представянето на документи за COVID-19.

Също от 19 януари се актуализира и списъкът на държавите по цветови зони. В „червената зона“ преминават Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА