Открийте ни и в

Вашето здраве

Нови противоепидемични мерки влизат в сила в София

Маските се завръщат

публикувано

на

Нови противоепидемични мерки влизат в сила в София от днес – 4 август- за 15 дни. Маските стават задължителни на закрити обществени места като лечебни заведения, аптеки, административни учреждения, търговски обекти, градския транспорт, жп и автобусни гари, летище “София” и метростанциите.

Изключение се допуска за деца до 6-годишна възраст, спортуващите на закрито за времето на физическата дейност, персонала и клиентите в заведенията за хранене и развлечения, участниците в конгресно-конферентни мероприятия по време на изказване.

В закрити помещения и на работното място трябва да се спазва задължителна дистанция от метър и половина, редовна дезинфекция и проветряване. Да не се допускат до работните помещения лица с прояви на остри респираторни заболявания. При възможност и по преценка на работодателите да се създаде възможност за работа от дистанция, или работно време с променливи граници или на смени.

В детските заведения ще се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми за заболяване. Ограничения има за свижданията в болниците и хосписите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено