Открийте ни и в

Войната в Украйна

Нови санкции за Русия: Край на IT специалисти, архитекти и адвокати от Канада и Великобритания

Русия внася 77% от тези услуги от страните от Г-7 и предприетите в петък мерки ще затруднят значително развитието на ключови руски отрасли

публикувано

на

Нови санкции за Русия: Край на IT специалисти, архитекти и адвокати от Канада и Великобритания

Великобритания налага забрана върху износа за Русия на около 700 стоки, важни за руската икономика, съобщи Ройтерс, като се позова на британското външно министерство.

Обединеното кралство ще забрани на Русия достъпа до услугите на своите инженерни, архитектурни, одиторски, правни, рекламни и ИТ фирми, както и ще разшири списъка на стоките, чийто износ за Русия е забранен.

Това се посочва в изявление, публикувано от Министерството на външните работи и на Британската общност.

Путин обяви анексирането на украинските територии: Те са руски завинаги (ВИДЕО)

“Заедно с международните си партньори Обединеното кралство работи за прекратяване на достъпа на Русия до

инженерните и архитектурните услуги на своите компании.

Русия внася 77% от тези услуги от страните от Г-7 и предприетите в петък мерки ще затруднят значително развитието на ключови руски отрасли. Мерките също така ще прекъснат достъпа на Русия до професионални услуги от световна класа, предоставяни от одиторски и рекламни компании и др.

30-годишна обвинена: Принудила мъж да прави секс с нея

При положение че около 80% от руския внос на одиторски, счетоводни и данъчни консултантски услуги идва от Обединеното кралство, ЕС и САЩ, тези мерки допълнително ще подкопаят способността на руските предприятия да се конкурират на международно ниво”, се казва в изявлението.

„Списъкът включва стотици категории стоки от решаващо значение за руския производствен сектор, които Русия внася от Великобритания на стойност 200 млн. паунда (223 млн. долара) годишно”.

Забранен е и износът за Русия на IT услуги, включително разработване на приложения и проектиране на ИТ системи, както и правни консултации при предоставянето на трансакционни и редица търговски услуги.

Обединеното кралство е включило в списъка със санкции и председателя на руската централна банка Елвира Набиулина.

“Елвира Набиулина е замесеното лице, защото тя се облагодетелства от руското правителство или го подкрепя, като работи за него в качеството си на председател на Централната банка на Руската федерация”, се казва в съобщението.

Убийство: Син обезглави майка си със сатър

Канадските власти също разшириха списъка със санкции срещу Русия, като добавиха в тях 43 души, включително членове на семействата на Дмитрий Песков, Игор Шувалов и Сергей Чемезов.

Новият списък със санкции включва членове на семействата на руски политици и бизнесмени. Сред санкционираните са и членове на семействата на Игор Шувалов, ръководител на руската държавна корпорация ВЕБ, вицегубернатора на Санкт Петербург Владимир Княгинин, бившия председател на ВЕБ.РФ Владимир Дмитриев и Фамил Садигов, заместник-председател на ПАО “Газпром”. В съобщение на уебсайта на канадското правителство се посочва, че санкции са наложени и на съпругата на Песков Татяна Навка и на децата му Елизавета и Николай.

Санкциите бяха наложени, след като днес руският президент Владимир Путин и ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област подписаха договори за присъединяване на регионите към Русия и създаване на нови субекти в рамките на Руската федерация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено