Открийте ни и в

България

Затягат COVID мерките в редица области в България  

Ето и какви са те 

публикувано

на

Нови COVID ограничения се предвиждат за редица области в България.

За София те ще са: ограничаване до 50% от капацитета (и като работна площ, и като брой служители) на обекти, които са от значение за общественото здраве – заведения за хранене, за развлечения. Работното време ще до 22 часа.

Решението за София ще бъде взето в четвъртък или петък, каза държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев пред журналисти след заседание на пандемичния коитет. Предложението е на Столичната районна здравна инспекция.

В областите с най-висока заболяемост – Благоевград, Бургас, София и София-област, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, са обсъдени въвеждането на определени мерки, каза Кунчев. 

Ротационно обучение за учениците 

Предвижда се ротационно обучение на по-големите ученици. Тези от 1 до 4 клас ще продължат да учат присъствено.

През следващата седмица, която е последна преди междусрочната ваканция, в училище най-вероятно ще останат учениците от 7, 10 и 12 клас, а тези от 5, 6, 8, 9 и 11 клас ще се обучават дистанционно, каза Кунчев.

Относно мерките в сферата на образованието – там МОН взима конкретните решения. Но според националния план вероятно вече трябва да се въведе обучение на ротационен принцип за учениците след 4 клас”, каза Кунчев. 

Обсъжданата извънредна ваканцията вероятно ще стартира от 29 януари и ще продължи до 6 февруари включително.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА