Открийте ни и в

България

Нови COVID-19 мерки от 11 август в България

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID и други заразни болести

публикувано

на

От 11 август носенето на маски на закрито ще бъде само на определени места, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Защитните маски остават в лечебните заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни и в градския транспорт.

"Галъп" : В крайна сметка COVID-19 е просто по-силен грип

Изключение от изискването се допуска за деца до 6-годишна възраст.

За всички други институции на закрито тя отпада.

Мярката ще важи за цялата страна.

Най-богатият българин в САЩ: Никой не е умрял от работа (ВИДЕО)

Такава заповед подписа днес министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. С издаването ѝ се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента.

Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена.

Влагата в маските намалява риска от тежка форма на COVID-19

При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID-19 и други заразни болести.

„Кажи кой уби мама“ – най-младият свидетел по дело в САЩ

Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на COVID-19.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено