Chicago Bears е подписал споразумение за закупуване имот в Arlington Park, потвърдиха от клуба по американски футбол в сряда. Bears и Churchill Downs Incorporated са подписали споразумението за покупко-продажба за целия парцел земя на Arlington Park, намиращ се в селището Арлингтън Хайтс. Предполага се, че е възможно това да е първата стъпка към изграждане на нов стадион. В изявление, коментиращо сделката, говорител на кмета на Чикаго Лори Лайтфут заяви, градоначалничката не е изненадана от този ход и че остава посветена на целта да задържи отбора на Bears в Чикаго. Говорителят заяви още, че градът е отворен за дискусии с клуба.Chicago Bears, който досега посрещаше противниците си на стадион Soldier Field, е направил заявката за Арлингтън още през юни, но получи смесени отзиви от феновете. Имотът е с площ от 326 акра – достатъчна, за да бъде построен стадион, достоен да приеме Супербоул, и да бъде изграден и увеселителен комплекс.Жителите на Арлингтън Хайтс са доволни от това развитие на нещата и кметът Том Хейс призна, че „няма как да е по-развълнуван от новината“.

Soldier field е най-малкият стадион в Националната лига по американски футбол и няма възможност да бъде разширяван. От края на 80-те години на миналия век Bears умуват къде да се преместят и първоначалната идея бе за парцел в Уест Сайд, но това не стана.

Клубът има договор за наем със стадиона до 2033 година и ще трябва да плати неустойка от 84 милиона долара, ако го прекъсне. Кметът на Чикаго заяви, че няма да освободи клуба от договора, само защото той вече не му харесва, а освен това от Bears никога не били казвали какво искат от страна на града, за да останат.

Според говорителят на кметството Soldier field ще остане търсено спортно съоръжение дори и след ангажиментите с клуба по американски футбол. Наскоро стадионът е сключил голям договор с футболния отбол на Chicago Fire.