Открийте ни и в

СВЯТ

Носенето на вратовръзки от депутати: Спор във френския парламент

Не може да идвате в парламента облечени както си щете, заяви Браун-Пиве от партията на Макрон.

публикувано

на

Носенето на вратовръзки от депутати: Спор във френския парламент

Председателката на френското Национално събрание Яел Браун-Пиве напомни, че депутатите трябва да носят “прилично” облекло. Междувременно спор за носенето на вратовръзки разделя народните представители от десницата и от левицата.

Eманюел Макрон положи клетва за втори път

Не може да идвате в парламента облечени както си щете, правилникът на Националното събрание предвижда офисни дрехи, заяви Браун-Пиве от партията “Възраждане” на президента Еманюел Макрон в предаване на телевизия “Франс 2”. 

Вие не принадлежите вече на себе си, когато влизате в Националното събрание и в пленарната зала, вие сте избраник на народа, вие представлявате французите, значи винаги трябва да държите наум, че французите трябва да се гордеят с вас, мотивира се тя.

Еманюел Макрон обеща: Засилваме действията срещу радикалния ислям

Моята роля тук не е да бъда полицай по облеклото в събранието, имам доверие на парламентаристите, уточни председателката на парламента.

През последните дни дебатите в парламента се насочиха към дрескода, след като Рено Мюзелие, депутат от десницата, разкритикува в четвъртък поведението на леви депутати от обединението Нов екологичен и социален народен съюз .

„Възраждане“: Франция отвлече българско бебе; МВнР: майката няма пари

По думите на Мюзелие, това е една “мръсна, разпасана левица, която кряска навсякъде”. Междувременно друг депутат от десницата – Ерик Сиоти, настоя в пленарната зала задължително да се носят вратовръзки.

"120-те дни на Содом": Франция купи най-известния ръкопис на маркиз дьо Сад

Дрехите не правят депутатите, отвърнаха му в петък група депутати от “Непокорна Франция”, част от обединението НЕСНС. Един от тях дори поиска да се забранят “непристойно скъпите костюми” и изрази съжаление, че някои депутати си позволяват да носят в пленарната зала все по-скъпоструващи дрехи. 

Вчера лидерът на НЕСНС Жан-Люк Меланшон, който е на посещение в Богота, разкритикува в своя блог: Господата и дамите, които осъждат нашето поведение, искат да ни учат как да се държим и обличаме. Те всъщност не знаят: дрехите, които обсипват с хули, са нашето неделно облекло. Мнозина, които ни гледат, обаче знаят как стоят нещата, тъй като на този ден са облечени по същия начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено