Открийте ни и в

България

“Но сърце, майко, не трай”: Родните депутати за малко да си спретнат атрактивен пердах в центъра на пленарната зала (ВИДЕО)

Дърпане на вратовръзки и леко депутатско пого създадоха усещане за неповторим политически темперамент, докато в парламента имаше малчугани за Деня на детето

публикувано

на

Спречквания, реплики и почти юмручно право между депутатите назряха насред дебата по предложенията на “Демократична България” за установяване на принадлежност към Държавна сигурност. Докато се водеше спор дали лустрацията може да разруши крехката цялост на управляващата коалиция и кой как ще гласува, опозиция и управляващи влязоха в сблъсък.

Причината – лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов бе обвинен в лицемерие от депутата от “Продължаваме промяната” Искрен Митев за това, че “ваксиниран се обявил срещу ваксините срещу COVID”, “имал влогове в евро” и други.

“Няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин (така Митев нарече Костадин Костадинов – б.р.) продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите”, заяви Митев.

“На тоя тъ*ак ще му разбия носа”, отговори от място лидерът на националистите и тръгна към трибуната. Той отиде при председателстващия заседанието да се оплаче. Зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин опита да го успокои, но на връщане Костадинов се сблъска с Искрен Митев, който го хвана за долния край на вратовръзката.

Напрежението в залата се нажежи и депутатите се скупчиха, което доведе до намесата на квесторите. Депутати от “Промяната” и “Възраждане” започнаха да се бутат. Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка и изпрати депутатите да гледат новата изложба в Народното събрание по повод 120 г. от Майчин дом. Цялото спречкване стана, докато в парламента гостуваха групи с деца.

“Колеги, малко се излагаме пред гостите, ако не друго”, опита да овладее ситуацията Вигенин. Но вече беше късно.

Клипчето с междудепутатския сблъсък бързо обиколи социалните мрежи и се появи в хумористичната страница “Мишел от съпротивата”.

По-късно Митев се извини и заяви, че искал да оправи вратовръзката на Костадин Костадинов. Той призна, че 1 юни може би не е най-удачният момент за подобни сцени.

Председателят на парламента Никола Минчев обяви, че предстои да се обсъдят наказания за народните представители, които са участвали в спречкването.

 

 

 

 

 

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено