Открийте ни и в

България

Обособяват алея за кучета в Борисовата градина

По този начин интересите на всички жители в Изгрев, на домашните любимци и гостите на парка са защитени

публикувано

на

Обособяват алея за кучета в Борисовата градина

След проведена среща със собственици на домашни кучета и по тяхна молба, в Борисовата градина вече има определена със заповед алея за свободно разхождане на домашни любимци, съобщи кметът на район “Изгрев” Делян Георгиев.

Той посочва, че поради множеството конфликти между собствениците на кучета и останалите граждани, ползващи за спорт и разходка Борисовата градина, е издал заповед, с която определя алеята срещу блок 51 в ж.к. ”Изток” и “черните пътеки” на територията на целия парк, за място за свободно разхождане на домашни любимци.

“Заповедта и промените в нея са следствие на няколко разговора със собственици на домашни кучета, с които заедно обсъдихме проблемите им и определихме маршрутите, по които четириногите вече могат да се разхождат без повод”, каза кметът.

По този начин интересите на всички жители в “Изгрев”, на домашните любимци и гостите на парка са защитени.

От една страна, хората ще могат спокойно да ползват парка, без да се притесняват от свободно тичащите кучета, а от друга, животните ще могат да изразходват енергията си на определените за това места, отбелязва още кметът на района.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА