Открийте ни и в

Интересно

Обстоятелствата са в полза на Овните днес, финансови успехи за Близнаците

публикувано

на

ОВЕН

Днес обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях. Желанията ви ще влязат в конфликт с емоциите. В личния ви живот имате светли перспективи. Използвайте деня да укрепите отношенията с любимия човек.

ТЕЛЕЦ

През днешния ден ще се нуждаете от воля, издръжливост и постоянство. Ако искате да успеете, имате нужда от тези качества. Най-добрата стратегия е отворената конфронтация и обмислените действия. Не разкривайте плановете си. В живота ви може да се появи човек, с когото да ви свързват общи интереси. Бъдете крайно внимателни в интимните си отношения.

БЛИЗНАЦИ

Успех във финансовата дейност и създаване на полезни връзки или присъединяване към група или организация. Не пропускайте ситуация, в която имате възможност да се обогатите с нови идеи, необичайни методи или която ще ви позволи да приложите традиционните методи в нов бизнес или проект за вас. Денят ще бъде щедър откъм позитивни преживявания в любовта.

РАК

 

 

Днес ще имате шанс да подобрите емоционалния си живот – да изпълните дългогодишно желание, да укрепите здравето си, да се приведете в ред, да стабилизирате отношенията си с членовете на вашето семейство. Търпението ви непременно ще ви се изплати, ако се научите на това. Вслушвайте в съветите на по-възрастните. Един флирт може да доведе до сериозна връзка.

 

ЛЪВ

Струва си да поемете всякакви отговорности и да започнете сериозни проекти, които изискват дългосрочна работа. Ако заемате висока позиция и имате значителен опит, ще получите значителни лични облаги. Интересни преживявания ще имате в любовен план. За свободните представители на знака ще има доста благоприятни възможности, стига да не ги проспят.

 

ДЕВА

Склонни сте към прибързани и непредвидими действия. Бъдете внимателни. Иизбягвайте лъжите и манипулациите. Не забравяйте, че не само вашите действия, но и последиците от тях ще бъдат непредвидими, т.е. ще се окажат далеч от това, което искате. Домашните ви задачи и ангажименти ще са ви приоритет. В личен и семеен план ще имате повод за радост, удовлетворение или за събиране с роднини или приятели.

ВЕЗНИ

Негативните обстоятелства, които може да срещнете, трябва да се разглеждат като житейски уроци, свързани с неуспех в миналото. Реална свобода или напредък трудно ще постигнете. Опитайте се да бъдете по-толерантни в отношенията с близките си, но не им позволявайте да ви се качват на главата. В личен план – много нови възможности.

СКОРПИОН

Въпреки всички пречки днес може да постигнете много – особено ако избягвате прибързани заключения, бързи действия или прекомерна самоувереност. Можете да се възползвате от преимуществата на нетрадиционните методи.

СТРЕЛЕЦ

Ще преживеете събитие, в което ще почувствате закрилата на съдбата. Денят е благоприятен за решителни действия. Но трябва ясно да разберете, че отговорността за такива действия ще бъде само ваша и връщане назад няма. Не падайте духом и не губете оптимизма си.

 

КОЗИРОГ

Някои фактори ще ви притиснат да вземете важни решения. Фокусирайте се върху творческите проекти и духовното търсене. Денят ще бъде благоприятен за пътуване и за контакти с хора от различни населени места. Смело можете да вземете инициативата за романтичните отношения във ваши ръце.

ВОДОЛЕЙ

Най-добрата възможност за вас е да вземете участие в дейности, които по-късно ще донесат положителни резултати. Можете да направите първите стъпки за решаване на поставените пред вас задачи. Действайте смело и решително, разчитайки на собствените си сили, не чакайте подкрепа отвън. Стара любовна връзка може да получи ново развитие.

РИБИ

В личен аспект ще ви зарадва признание, похвала или комплимент. Днес е необходимо да се обърне специално внимание на личните проблеми. Игнорирайте човек от вашето обкръжение, който ви обременява с отношението си и постъпките си. Днес може да очаквате изненади, най-вече приятни. Ще имате сполука в любовта.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Интересно

„Дракон“ излетя в космоса (ВИДЕО)

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Вторият опит на „Дракон“ тази вечер от космическия център във Флорида се оказа успешен.

Капсулата, монтирана за ракетата носител „Фалкън-9“ на „СпейсЕкс“  излетя точно в 22:25 ч. българско време към Международната космическа станция.

На борда са двама от най-опитните американски астронавти – Дъглас Хърли и Робърт Бенкен, които се впуснаха в близо 19-часово пътешествие до МКС.

Спейс Екс даде зелена светлина за напълване на резервоарите на ракетата с астронавтите в 22:22 часа. Президентът Доналд Тръмп също пристигна в космическия център „Кенеди“, за да наблюдава изстрелването.

„Фалкън-9“ ще пътува 19 часа до Международната космическа станция. След това ще кацне на кораб в океана. Една от иновациите на Илън Мъск, за да може да бъде използван отново.

Мисията е първата от близо 10 години, която се изпълнява от американска земя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

От Рейн до Странджа: Легенди за русалки, самодиви и змейове

публикувано

на

Виж цялата статия
Река Рейн, Снимки: Wikipedia

Райско местенце, закътано в Европа, крие страшна легенда. Товарни кораби пътуват на север по река Рейн до скалата Лорелай в близост до градчето Санкт Гоарсхаузен в Германия. Една от най-известните легенди разказва за русалката Лорелай, седнала на скалата и омайваща рейнските лодкари с песента си. Толкова се унасяли от гласа й, че не обръщали внимание на опасните скали в реката и корабите им се разбивали в тях.

Днес обаче мястото очарова с красотата си.

Скалата Лорелай

Чудно красивата девойка Лорелай била влюбена в също толкова красив младеж. Всъщност, историята измислил един германец през 19 век, Клеменс Бертано, който разказал как една обвинена във вещерство девойка била осъдена да отиде в манастир, а по пътя видяла любимия си от скалата и се хвърлила в реката долу.

Водовъртеж бързо обърнал лодката му, вдигайки като стълб пръски вода край хвърлените весла, и я ударил в скалата. В ужас гледала Лорелай как рицарят й потъва. Водовъртежът го повличал. Сълзи опарили очите на Лорелай. Видяла тя, че

рицарят не се бори с вълните

 не се хваща за парчетата от лодката.

Мислейки само за това как да спаси любимия си, Лорелай протегнала ръце. Все по-ниско се навеждала тя, но изведнъж се смъкнала от скалата и паднала. Дългите й коси заплували над водата като златен кръг. Лорелай и рицарят се скрили заедно във вълните.

В същия миг от дъното долетял далечен глух удар. Казват, че рухнал кристалният дворец на стария бог на Рейн, който го изградил под скалата. Рибите влизали през безбройните прозорци на двореца. Водорасли като килими застилали мраморните му подове. От живота в дълбокия тъмен вир

 белобрадият бог Рейн станал мрачен и зъл

 Оттогава никой повече не е виждал стария бог. Тамошните жители отдавна са го забравили.

А Лорелай я помнят. Живи са още разказите за златните й коси, за дивните й песни, за злощастната й съдба.

Казват, че и сега понякога Лорелай се появява на скалата при залез слънце и реши с гребен дългите си златни коси. Тялото й е станало съвсем прозрачно, а гласът й едва се чува.

И в наши дни наричат това чудновато място „Скалата на Лорелай“…

 Долмените в Странджа

 И ако си мислите, че в България няма самодиви, грешите. Едва ли има друго място в Родината, което да пази толкова много митове и легенди, невероятни истории за танцуващи в транс самодиви и страшни змейове, които крадат най-красивите девойки, като Странджа планина.

Приказките за самодиви може и да ви се сторят наивни, но хората в Странджа се кълнат, че са истински. И съвсем не на шега си носят в джоба глава чесън или парче от змийска кожа. Казват, че тези две неща имали чудодейна сила и пазели от самодивска магия.

Не е за вярване, но както всички легенди в Странджа, и тези са преплетени с реалността. Тук дори си имат истински доказателства за страшните създания, и то не едно и две. Артефакт, доказващ съществуването на змейовете, са именно долмените. И няма как да е другояче – иначе защо местните ще ги наричат „змейови къщи“?! Те са неразривно свързани с древните легенди за

великани в човешки образ

 които крадат хубавите момичета.

Местните вярват, че водата, която се събира в Марков камък, е лековита.

За Марков камък пък има няколко легенди, като една от тях е свързана с юнака Крали Марко, който като минавал през района на път за Истанбул, взел камъче и го метнал зад гърба си. Според друга легенда камъкът е изпуснат от света Богородица, за да помогне на император Константин в изграждането на крепостната стена на Константинопол.

Крепостта Константинопол

Марков камък е добре познат на жителите в близките села. В миналото те се събирали на голям събор около камъка и давали курбан.

Селцето Шишанци пък, намиращо се едва на 5-6 км от българо-сръбската граница, е известно като

едно от най-страшните места в България

 Тук никой не смее да излезе след 9 часа вечерта.

Хорските суеверия не спират и малцина са останали да живеят в Шишанци.

Причината за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват викове, гласове на мъже, жени и деца и биене на тъпани. Скептици казват, че това са чакали, но по-възрастните разказват, че когато са били по-млади, са виждали как високи жени с бели роби са танцували край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце.

Според легендата гласовете са на жестоко убити хора. Преди много много време тръгнали сватбари от съседно село, за да дават булка в Шишанци. Момичето обаче било желано от друг, който не искал да я дават в това село. По пътя към селото на сватбарите им била направена засада и всички били избити. И да не повярвате в това, обаче възрастните разказват, че от тогава те бродят в района – я като призраци, я като самодиви…

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Майкрософт заменя журналисти с роботи

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Майкрософт (Microsoft) ще замени няколко десетки нещатни журналисти, работещи за информационния сайта на компанията ЕмЕсЕн, с автоматизирани системи, които ще подбират новини, съобщават британски и американски медии, цитирани от Би Би Си.

Селекцията на новини от медии, както и изборът на заглавия и снимки за сайта ЕмЕсЕн в момента се върши от журналисти.

Изкуственият интелект ще извършва тези задачи, посочиха източници пред „Сиатъл таймс“.

Технологичният гигант съобщи, че това е част от анализа на бизнеса на компанията.

Майкрософт като други технологични компании плаща на новинарски организации, за да използва съдържанието им на своя сайт. Компанията обаче е наела журналисти, които да решават кой материал да бъде взет и как да бъде представен.

Около 50 нещатни журналисти ще изгубят работата си в края на юни, съобщи „Сиатъл таймс“, но екип от журналисти с постоянен договор ще запазят местата си.

Някои от журналистите, които ще бъдат отстранени предупреждават, че изкуственият интелект може да не е напълно запознат със строгите изисквания за подбор на информацията и може да пуснат неподходящ материал.

През цялото време чета за това как автоматизацията и изкуственият интелект ще ни вземат работата и сега взимат моята, каза един от журналистите пред „Гардиън“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada