Открийте ни и в

България

Обсъждат се мерки за облекчаване на трафика към Гърция (СНИМКИ)

Гръцката страна изрази очакването си, че ще бъдат предприети мерки за улесняване на трафика през ГКПП „Илинден-Екзохи“

публикувано

на

Сн.: БТА

Министерството на външните работи е в контакт с гръцката страна по повод засиления трафик на общата граница и работи в рамките на компетенциите си за намиране на решение на настоящата ситуация, свързана с противоепидемичните мерки, наложени от гръцките власти.

Във връзка с режима на контрол от страна на гръцките власти по съвместните ГКПП преди ден – на 22 юни – е бил проведен разговор с представител на гръцкото посолство, като българската страна е повдигнала въпроса за отваряне на ГКПП „Илинден-Екзохи“ за преминаване на пътници, а не само за товарни МПС.

Сн.: БТА

Сн.: БТА

Напомнено било, че министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с посланика на Гърция на 14 юни 2021 г. е обърнал внимание, че би било от голяма полза за бизнеса и туризма, ако всички ГКПП между България и Гърция бъдат отворени за преминаващи.

Сн.: БТА

Сн.: БТА

Гръцката страна изрази очакването си, че ще бъдат предприети мерки за улесняване на трафика през ГКПП „Илинден-Екзохи“, както и че до края на юни ще бъдат обявени мерки за облекчаване на трафика през ГКПП „Кулата-Промахон“, като там се планира да бъде увеличен броят на проверяващите служители от гръцка страна. Министерството на външните работи ще продължи комуникацията с гръцката страна по въпроса с настояване за създаване на условия за по-голяма пропускливост по съвместните ГКПП.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА