Открийте ни и в

Интересно

„Ожених се за тъщата“: Една различна история от Англия

Клайв и Бренда минават през много препятствия, преди да станат законно семейство

публикувано

на

Сн.: Mirror UK

Вицовете за тъщата обикалят планетата, откакто свят светува – смешни, пиперливи и понякога граничещи с черния хумор. Но винаги изпълнени с онази любов в кавички, която само мъжете знаят как да изпитват към майките на своите любими. А и няма защо да се лъжем, топлите чувствата с тъщата обикновено са взаимни.

Но има и изключения и колкото и невероятно да звучи, при някои от тях отношенията излизат извън рамките на добрите роднински нрави и стигат до нещо много повече – истинска любов, страст и дори брак.

Такъв е случаят на Клайв и Бренда. Двамата се срещат през далечната 1977 година и са заедно до днес. Разбира се, в началото на никой от тях не му минава през ума какво има да се случва. Тогава Клайв се запознава с

12-години по-голямата от него Бренда

като майка на неговата съпруга. Британецът и жена му Айрин имат две деца и в началото всичко е розово, но отношенията им претърпяват разрив и те се развеждат през 1985 г.

Клайв обаче продължава да посещава дома на вече бившата си съпруга, за да вижда децата си и да споделя грижите за тях. Когато Бренда вижда бъдещия съпруг на дъщеря си преди брака им, меко казано, не е впечатлена от него, дори споделя, че не го харесва. След развода обаче нещата се променят. И честите посещения на Клайв при децата и бившата му съпруга преминават в любезност с тъщата, която през 1985 година излиза извън контрол.

„Една вечер той ме заведе да пийнем по нещо и накрая се целунахме. След това постепенно се влюбихме и искахме да продължим заедно“, спомня си Бренда, цитирана от „24 часа“. Тя споделя, че двамата първоначално се срещат тайно, притеснени от реакцията на близките си. Един от първите, които разбира за връзката им, е бившият съпруг на Бренда. Той я поощрява да не се отказва от любовта си и успява да я убеди, че това няма нищо общо с дъщеря им.

Сн.: oluwagbemigapost.com

Не било писано обаче любовта на Клайв и Бренда да върви безпроблемно. Когато близките им разбират за отношенията им, показват ясно, че не ги приемат. Въпреки това двамата са решени да узаконят връзката си и внасят документи за брак в службата по вписванията в родния им град Уорингтън, но получават отказ. Така се оказват пред още един по-сериозен проблем, защото

освен всичко Клайв е арестуван

Това се случва по силата на закон отпреди 500 години, който все още е в сила в града им. Според неговите разпоредби не е възможно роднини по сватовство да сключват брак. След като престоява 7 часа в ареста заради желанието да наруши закона, Клайв получава и предупреждение, че може да бъде осъден на седем години затвор, ако все пак се ожени, защото така ще накърни добрите нрави.

Налага се Клайв и Бренда да изоставят плановете за брак, но Бренда все пак успява да смени името си с фамилията на любимия си и макар и неженени, и двамата стават Блъндън. Доста години по-късно, през 2005 година, Европейският съд по правата на човека постановява, че старият английски закон противоречи на човешките права. Това се случва по казус, подобен на този на Клайв и Бренда, и то на двойка от техния роден град Уорингтън. Там обаче случаят е обратен – жена иска да се омъжи за бащата на бившия си мъж.

И макар британското правителство да твърди, че древният закон защитава семейния морал и предпазва родители и деца от сексуална конкуренция, а по-малките наследници във фамилията – от объркване и безпокойство

в крайна сметка той е отменен

Преценено е, че законът всъщност вече не решава никакви подобни проблеми, тъй като двойките, поели по този път, така или иначе живеят заедно.

Така пътят към брака на двамата е открит и през 2007 година те отново са в брачната зала – същата, в която Клайв се жени за дъщерята на Бренда 30 години по-рано. И макар двамата да са безкрайно щастливи от това, че могат да скрепят любовта си законно, радостта им е помрачена от това, че никой от близките им не иска да я сподели и не идва на сватбата. Само едни далечни роднини изпращат поздрав по пощата.

Сн.: buzz-caribbean.com

Айрин се чувства предадена от своята майка, въпреки че вече има нов брак. Докато текат споровете им, тя даже обвинява Клайв в насилие по време на съвместното им съжителство, което и той, и майка й отричат. „Семействата ни не присъстваха на сватбата, защото не бяха съгласни с нея. Но всичко, което ни интересуваше, беше да бъдем един с друг и законно“, споделя Бренда.

И тя, и съпругът й не се и замислят, когато отговарят дали биха минали през всичко отново, ако знаеха колко ще е трудно. Убедени са, че ще го направят. Иначе Айрин още им се сърди и не може да се примири със случилото се. Тя обвинява Клайв за това, че е донесъл толкова проблеми в семейството й и е променил майка й до неузнаваемост. Но Бренда вече се отказа да я убеждава в правото си на щастие и единственото, на което е посветила живота си, е да се радва на всеки миг с Клайв.

Историята на двамата влюбени от години обикаля медиите, а славата им излиза и извън пределите на Великобритания. Когато Клайв и Бренда отиват на меден месец в Испания, барманът в хотела ги посреща с думите: „О, имаме звезди“.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

България

„Обратен ефект“ се разпадна (ВИДЕО)

Фронтменът на групата е решил да продължи солово под псевдонима Nick Scar

публикувано

на

Виж цялата статия

Една от най-обичаните български групи  – „Обратен ефект“, се разпадна. Новината съобщи фронтменът Николай Попов във Facebook.

„Здравейте приятели, фенове на група „ОБРАТЕН ЕФЕКТ“ и готини хора, с които сме работили дълги години! Зная, че за много от вас това ще бъде неприятна новина, но се чувствам длъжен да Ви уведомя за ситуацията, а тя е:

Взех решение, че ПРЕКРАТЯВАМ дейността си в групата, като по този начин и самата тя спира да съществува ПОД ТОВА ИМЕ.

Решението ми не е спонтанно и на този етап е окончателно. Не желая да изпадам в обяснителен режим, тъй като причините не са малко и са анализирани внимателно, затова нека само да кажа, че почувствах, че е дошъл моментът да обърна нова страница и да продължа напред, под псевдонима Nick Scar (Ник Скар), с по-различен тип музика. Хората, които ме познават, знаят, че вероятно става въпрос за нещо по-енергично.

Огромни благодарности за подкрепата през всичките тези години! Желая ви крепко здраве, пазете се и се грижете за себе си!

До нови срещи, само по хубави и интересни поводи! Ще ви държа в течение с новостите!

И нали знаете, когато една врата се затваря, няколко други се отварят! Гледайте единствено напред!“

Група „Обратен ефект“ е създадена през 1998 година и беше част от ска вълната, която по това време бе модна за родния клубен живот.

„Обратен ефект“ имат 4 издадени албума, а най-големите им хитове са „Марчето“, „Моля ви мадам“, „Карагьоз“.

Последния хит на групата бе песента „Хейтър“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Здраве

Домакинските задължения помагат за изгарянето на 20 000 калории месечно

Хората, които отделят средно 1120 минути всеки месец, за да хигиенизират домовете си, изгарят 3976 калории.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Можем ли да изразходваме солидно количество калории, докато просто вършим домакинските си задължения като чистене и готвене?

Съдейки по резултатите от ново проучване, отговорът е „Да“ – благодарение на дейностите у дома хората могат да изгорят 20 000 калории месечно.

Много хора все още се опитват да изпълнят новогодишната си цел да отслабнат, поставена в момент на решителност или просто защото са прекалили с яденето по коледните празници.

“Празни калории” – що е то?

Проучването, направено във Великобритания от „Рен Кичънс“, показва, че благодарение на домакинските задължения човек може да изгори 20 000 калории месечно – колкото и ако направи 16 816 упражнения бърпи.

Допитването е обхванало 1000 души, които е трябвало да посочат средно колко време отделят на различни домакински дейности. Авторите на проучването след това са изчислили броя на изразходваните калории, както и колко бърпита са необходими за изгарянето им.

Резултатите от изследването показват, че домакинското задължение, извършването на което е свързано с изразходване на най-голямо количество калории, е чистенето на къщата.

Хората, които отделят средно 1120 минути всеки месец, за да хигиенизират домовете си, изгарят 3976 калории.

Готвенето и подготовката на храната са свързани с изразходването на 2856 калории, ако всеки месец им се отделят 1207 минути.
На трето място е бърсането на пода, което води до изгаряне на 2723 калории от 552 минути.

Намаляването на калориите в храната помага на бъбреците

Останалите домакински дейности, благодарение на които човек може да изразходва солидно месечно количество калории са прибирането на чиниите от масата и измиването им (1932 калории), прибирането на дрехи (1708 калории), гладенето (1360 калории), оправянето на леглото (1316 калории), метенето на пода (1304 калории), чистенето с прахосмукачка (1248 калории).

Авторите на проучването напомнят, че изразходваните калории варират в зависимост от теглото на човека. Направените от компанията изчисления се базират върху средно тегло от 70 килограма.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Илон Мъск обеща $100 милиона награда за най-добрата технология за улавяне на въглеродни емисии

Справянето с въглеродните емисии е един от големите проблеми за справяне с климатичните промени

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Шефът на Tesla Илон Мъск обеща в Twitter награда от 100 милиона долара за разработване на „най-добрата“ технология за улавяне на емисиите на въглероден диоксид.

Справянето с въглеродните емисии е един от големите проблеми за справяне с климатичните промени и досега няма особен напредък в разработването на технологии, които да ги улавят.

Международната енергийна агенция заяви в края на миналата година, че е необходимо да се внедрят нови технологии за улавяне на въглерод, ако страните искат да постигнат нулеви емисии.

7 гениални идеи на Илън Мъск, които променят света

„Дарявам 100 милиона долара за награда за най-добра технология за улавяне на въглерод“, написа Мъск в Twitter, последван от втори туит, който обеща „Подробности следващата седмица“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
ОТ РЕДАКТОРА: Ново начало – трудната задача пред Байдън

Сега отговорността е на Байдън да даде тласък на това ново начало, връщане към нормалността и заздравяване на раните на...

Затвори