Открийте ни и в

България

Окончателно: 2 години условно по делото “Суджукгейт”

ВКС призна за виновен бившия депутат Живко Мартинов

публикувано

на

Сн.: БНР

Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативния специализиран наказателен съд относно присъдата на бившия депутат Живко Мартинов.

Той беше признат за виновен по делото, станало известно като „Суджукгейт“.

От февруари до ноември 2011г. Мартинов, с цел да набави за себе си имотна облага, принудил Антон П. чрез заплашване да извърши нещо противно на волята му – да му предостави 1 тон суров суджук на стойност 8870 лв., като с това причинил на Антон П. значителни имуществени вреди в размер на 7070 лв.“, се казва в съобщението на съда.

На Мартинов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 г., чието изпълнение е отложено за срок от 4 г.

„Оправдан е за това да е принудил Антон П. да предостави 30 кг филе „Елена“ на стойност 230,40 лв. и 30 кг телешка пастърма на стойност 407,40 лв., за това значителните имуществени вреди да са над сумата от 7070 лв. до размера от 36 047,80 лв., както и за това деянието да е осъществено от м. декември 2011 г. до м. февруари 2012 г. и да е извършено при условията на продължавано престъпление”, пише още в съдебното решение.

С въззивното решение на АСНС присъдата е изменена, като е отменена в оправдателната ѝ част относно това подсъдимият „да е принудил Антон П. да предостави 30 кг телешка пастърма на стойност 407,40 лв. и 30 кг филе „Елена“ на стойност 230,40 лв.“. В останалата част е потвърдена.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено