Открийте ни и в

ЧИКАГО

Окръг Кук е сред най-желаните дестинации за миграция заради климатичните промени

Най-много хора напускат Тексас

публикувано

на

Окръг Кук е сред най-желаните дестинации за миграция в САЩ заради климатичните промени
Сн.: АРА/БГНЕС

Окръг Кук се класира на 7-мо място сред най-желаните дестинации за вътрешна миграция в САЩ, която се увеличава под въздействието на изменението на климата. Четвърт милион души вече са се преместили в търсене на по-стабилна среда според ново проучване на услугата за преместване HireAHelper. Първите места за най-желани дестинации се заемат от окръг Марикопа, Аризона, окръг Лос Анджелис, Калифорния, и окръг Оклахома, Оклахома.

Повечето от хората, които вече са се преместили, са го направили от щата Тексас според проучването, но дали Средният запад е климатичното убежище, което мнозина смятат, че е?

Сабрина Шейх е директор на програмата за глобална околна среда и професор в Университета на Чикаго за екологични и градски изследвания. Тя казва, че Средният Запад не е изправен пред същото ниво на климатични заплахи, които се усещат от крайбрежните градове. Чикаго също не е защитен от въздействието на изменението на климата.

„Средният Запад и градове като Чикаго са изправени пред значителни предизвикателства, свързани с прогнозираното увеличаване на количеството и интензивността на валежите и локализираните наводнения, както и екстремни градски топлинни събития, каза Шейх.

Тъй като все повече хора

напускат крайбрежните градове

в САЩ за градове в Средния Запад, възниква въпросът как ще се отрази това на тези среди?

Карън Вайгерт е директор на Центъра за социално предприемачество и отговорност на Баумхарт в университета Лойола в Чикаго. Според нея изменението на климата е ускорител на нестабилността.

„От гледна точка на изменението на климата, ръстът на населението ще доведе до известно ниво на растеж на емисиите. Това повдига въпроса като цяло за съществуващ натиск или възможности, които са съществували преди“, каза Вайгерт.

Окръг Кук е сред най-желаните дестинации за миграция в САЩ заради климатичните промени. Сн.: АРА/БГНЕС

Сн.: АРА/БГНЕС

Шейх казва, че все още няма твърди доказателства за миграция и че интерпретирането на тези данни като приток на климатична миграция предизвиква страх, който не е реален.

„Начинът, по който градовете в Средния Запад се подготвят за това, ще има голямо влияние върху случващото се и тежестта на тези въздействия ще бъде много непропорционална, освен ако не го планираме и не обърнем внимание на условията, довели до градски, екологични и здравни различия“, каза Шейх.

Вайгерт казва, че изменението на климата ще засегне цялата страна.

„Ключовата тема тук е да се справим с изменението на климата и да нямаме масова миграция. Трябва да помислим за действията за намаляване на емисиите за всички нас.“


Рекордни горещини в Чикаго

Рекордни горещини в Чикаго

Сн.: Pixabay

Макар и в по-умерен климатичен район, Чикаго не е защитен от тежки природни явления. След силната гръмотевична буря, която предизвика поредица от предупреждения за торнадо в района на Чикаго през почивните дни, рекордно високи температури налегнаха града във вторник и сряда.

Максималните температури във вторник надхвърлиха 37 С, което е най-горещото време от началото на годината. Рекордът за тази дата е 37,2 С, поставен през 1997 г.

Заради високата влажност обаче индексът за топлина се повиши и температурите се усещаха много по-високи.

Друг рекорд за температури във Ветровития град беше регистриран на 11 май, когато температурите достигнаха 32.2 градуса, най-ранният ден в годината, в който температурата е надхвърляла 30 градуса.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА