Открийте ни и в

Канада

Онтарио „дърпа аварийната спирачка“ за 4 седмици

В областта се налага почти пълен локдаун, единствената разлика е, че няма да важи заповедта „Стойте си вкъщи“

bgvoice

публикувано

на

Правителството на Онтарио „дърпа аварийната спирачка“ за цялата провинция, считано от събота, но без да бъде въведена заповед хората да си стоят по домовете, въпреки че много здравни експерти смятат, че това значително ще ограничи броя на случаите на коронавируса. Мярката влиза в сила от 00:01 ч. на 3 април, съобщиха властите и ще бъде в сила поне четири седмици.

„Изправени сме пред сериозна ситуация и затова са необходими драстични мерки за ограничаване на бързото разпространение на вируса, особено на новите варианти, които предизвикват безпокойство“, заяви Форд в изявление.

„Знам, че аварийната спирачка ще създаде трудности за много хора, но трябва да опитаме да предотвратим заразяването на повече хора и затрупването на нашите болници. Разпространението на ваксините непрекъснато се увеличават и насърчавам всички, които имат право да се ваксинират, да го направят. Това е най-добрата ни защита срещу този смъртоносен вирус.“

Канада временно спира ваксинацията на лица под 55г. с AstraZeneca

Ограниченията ще включват:

  • Забрана за организирани публични и социални събирания на закрито и ограничаване на капацитета за събирания на открито до максимум от пет души;
  • 50 процента ограничение на капацитета за супермаркети, хранителни магазини, закрити фермерски пазари и аптеки;
  • ограничение до 25% от капацитета за всички останали магазини;
  • забранява се работата на местата за лична грижа;
  • храненето на закрито в ресторантите се забранява – остава възможността за доставка по домовете;
  • забранява се използване на съоръжения за спорт и развлечение на закрито или на открито, с много ограничени изключения;
  • сватби, погребения и религиозни служби могат да се осъществяват при 15% от капацитета на помещението;

В интензивните отделения в Онтарио има 421 пациенти – повече, отколкото в най-лошия период от втората вълна на пандемията.

На пресконференция в четвъртък следобед министърът на здравеопазването Кристин Елиът заяви, че провинцията не е издала заповед за задължителен престой вкъщи като тази от началото на годината, тъй като тогава служители са видели, че това има „лошо въздействие върху децата и възрастните“.

Домовете за възрастни в Канада - истинските огнища на COVID-19

Елиът добави, че с настъпването на топлото време служителите не искат да забраняват на хората да се наслаждават на слънцето.

На въпроса защо правителството му започна да облекчава мерките само преди няколко седмици, за да въведе локдаун отново сега, премиерът Дъг Форд каза, че това се дължи на комбинация от няколко неща, включително неспазването на правилата и струпването на много хора на едно място.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Канада

Жена бригаден генерал заменя ген. Фортин начело на логистиката на канадската ваксинационна кампания

Ген. Броуди поема нещата в напрегнат момент, когато Канада очаква до седмица 4,5 милиона ваксини и трябва да ги разпредели

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Генерал Дани Фортин /ляво/

Федералното правителство на Канада натовари бригаден генерал Криста Броуди де оглави логистичните усилия по разгръщането на канадската ваксинационна кампания срещу коронавируса. Тя заменя на поста оттеглящият се ген.-майор Дани Фортин, срещу когото тече военно разследване.

Смяната в ръководството се наложи, след като Канадските въоръжени сили и военното министерство издадоха преди два дни общо изявление, съобщаващо за оттеглянето на ген. Фортин, но без да дават подробности за разследването.

По непотвърдени медийни данни (източници на CTV Nеws) става дума за твърдения за сексуално неприемливо поведение, датиращо назад чак до 1989 година. Чрез своя адвокат генералът отрича да е извършил нещо нередно.

Ген. Броуди започна да помага в кампанията от ноември 2000 година като част от Националния оперативен център и съвместно с ген. Фортин. Тя е била част от екип от 30 члена на канадските въоръжени сили, който включва оперативни плановици, фармацевти, администратори на здравни грижи, инженери и IT-специалисти. Работата й била високо оценена.

Посолството ни в Канада иска 13 нови секции за гласуване

Ген. Броуди поема нещата в напрегнат момент, когато Канада очаква до седмица 4,5 милиона ваксини и трябва да ги разпредели, а опозиционните депутати обявиха, че ще гледат под лупа дали процесът на дистрибуция на ваксините няма да се повлияе от тежките сътресения в ръководството на мащабната логистична кампания.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Канада ще получи 4,5 млн. дози ваксини тази седмица

Големите доставки идват на фона на въпроса кой ще ръководи ваксинационната кампания, след като генерал-майор Дани Фортин беше отстранен внезапно в петък

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

Канада ще получи голяма доза ваксини срещу коронавируса тази седмица. Федералното правителство заяви, че очаква около 4,5 милиона дози да пристигнат тази седмица благодарение на планираните доставки от Pfizer-BioNTech и Moderna.

По график Pfizer трябва да доставят 2 милиона дози.

Но федералното правителство съобщи, че компанията ще изпрати допълнително още 1,4 млн. дози, които трябваше да пристигнат следващата седмица.

Moderna също се очаква да достави 1,1 милиона дози тази седмица.

Големите доставки идват на фона на въпроса кой ще ръководи ваксинационната кампания, след като генерал-майор Дани Фортин беше отстранен внезапно в петък.

Министерството на националната отбрана заяви, че Фортин е под военно разследване, но отказа да предостави повече подробности. Междувременно правителството все още не е определило заместник.

Повече от 655 000 дози на AstraZeneca пристигнаха в четвъртък чрез глобалната инициатива за споделяне на ваксини, известна като COVAX, но повечето провинции временно спряха употребата на този препарат на фона на информацията за кръвни съсиреци.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Канада

Посолството ни в Канада иска 13 нови секции за гласуване

Провеждането на изборите в огромна степен зависи от активността на българската диаспора и от инициативата на нейните организации

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

За предсрочните парламентарни избори на 11 юли посолството ни в Канада е поискало да бъдат отворени 13 секции извън посолството и генералното консулство в страната. Те са в градовете: Брамптън, Калгари, Ванкувър, района на Монреал (четири секции), Ниагара Фолс, Китчънър, Вон, Едмънтън, както и за първи път – в Уинипег, Манитоба.

„Посолството на Република България в Отава има удоволствието да Ви информира, че в стремежа си да създаде най-добри условия за гласоподавателите и да гарантират конституционното право на глас на всички български граждани в Канада при провеждането на изборите за народни представители за Народно събрание на 11.07.2021 г. направи постъпки пред Департамента на външните работи, търговията и развитието на Канада за провеждане на изборите в страната“, се казва в съобщение на сайта на МВнР.

От Външно припомнят, че съгласно канадското законодателство режимът за произвеждане на избори и образуване на избирателни секции на чужди държави на територията на Канада е разрешителен и се допуска разкриването на избирателни секции единствено в дипломатически и консулски представителства (ДП/КП) на територията на страната.

Повече секции за гласуване в САЩ при нови избори (ОБОБЩЕНИЕ)

Провеждането на изборите в огромна степен зависи от активността на българската диаспора и от инициативата на нейните организации. В тази връзка и в изпълнение на Чл. 22, ал. 2 от Изборния кодекс посолството на Република България в Отава и генералното консулство на Република България в Торонто отправяме покана за съдействие към организациите на българските граждани, културните центрове, черковните настоятелства и българоезичните медии в консулските окръзи на двете дипломатически мисии с оглед подготовката и организацията на изборите. Призоваваме и всички български гласоподаватели, живеещи на територията на Канада, да участват в подготовката на изборите, като подават заявления за гласуване, а в деня на изборите – да упражнят правото си на глас.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Руският външен министър: В САЩ се засилва расизмът срещу белите

Тази доведена до абсурд политическа коректност ще завърши зле, прогнозира той.

Затвори