Открийте ни и в

Канада

Онтарио ще запази маските на закрито и след пълното отваряне

Ресторантите ще трябва да продължат да пазят дистанция от 2 метра между клиентите или да ги отделят с преграда, например от плексиглас

публикувано

на

Дори след приключването на своята програма за постепенно отваряне след ограниченията заради коронавируса, Онтарио ще остави изискването за маски на закрито, стана ясно от днешните разяснения на правителството на провинцията на тема как ще изглеждат нещата след Етап 3 от плана, който в момента е в сила. На този етап всички бизнеси работят при ограничения в капацитета.

Онтарио сложи начало на плана за отваряне преди 7 седмици, на 11 юни. В Етап 2 провинцията навлезе на 30 юни, а на сегашния етап  е от 16 юли.

Правителството на премиера Дъг Форд реши Онтарио да остане на този етап поне 21 дни и поне докато 80% от хората над 12 години получат по една доза ваксина срещу коронавирус, а 75% са напълно ваксинирани. Изпълнението на задачата е близо – 80,2% са получили по една доза, а напълно ваксинираните са 68,4 процента.

В Канада: „Не е свършило, това е новата нормалност“

При излизане от последния етап на плана лимитите за капацитет в работата на бизнеса ще бъдат премахнати, като същото важи и за обществените събития и събиранията на хора.

Ресторантите ще трябва да продължат да пазят дистанция от 2 метра между клиентите или да ги отделят с преграда, например от плексиглас.

Маските остават на работното място, където на може да се пази физическа дистанция.

Някои други провинции, за разлика от Онтарио,  вече напълно хвърлиха маските. Албърта съобщи в сряда, че задължителното носене на маски отпада, както и почти всички противоепидемични ограничения.

Запитан дали няма да последва примера, премиерът Форд заяви, че “това решение си зависи от премиера Кеней (на Албърта – бел ред.), а ние тук ще останем бдителни”.

Той бе категоричен, че от маските “ще ни избави само едно нещо: ваксинацията”. Форд каза, че провинцията просто трябва да постигне поставените цели.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА