Открийте ни и в

СВЯТ

ООН стартира кампания за хуманитарна помощ за Афганистан

Близо един милион афганистански деца на възраст под пет години са изложени на риск от недохранване

публикувано

на

Мартин Грифитс, помощник генерален секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор на спешната помощ, обяви, че са стартирали кампания за помощ на стойност 4,4 милиарда долара за Афганистан.

Икономическата криза се влошава в Афганистан, чиито активи в чужбина също бяха замразени, след като талибаните завзеха властта.

Мартин Грифитс, помощник генерален секретар на ООН по хуманитарните въпроси и координатор на спешната помощ, обяви, че са стартирали кампания за помощ от 4,4 милиарда щатски долара за Афганистан, което е най-високата сума, насочена някога за дадена страна.

Напомняйки, че народът на Афганистан е изправен пред нова реалност, откакто талибаните поеха управлението на 15 август 2021 г., Грифитс каза, че повече от два милиона цивилни са били вътрешно разселени.

23 милиона души се нуждаят от хуманитарна помощ и близо един милион афганистански деца на възраст под пет години са изложени на риск от недохранване, сподели Грифитс.

Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди каза, че помощта е от решаващо значение за Афганистан.

Гранди каза: „Много е важно тази кампания за помощ да достигне целевата сума. Масовата миграция е неизбежна в среда, в която основни нужди като сигурност, храна и здравеопазване не са задоволени.

С увеличаването на миграцията от Афганистан, ще стане по-трудно да се контролира и подпомагат афганистанци както в региона, така и в света“, каза той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА